İmamoğlu 15 Temmuz’da FETÖ’nün ‘Yurtta Sulh’una selam göndermiş!

İmamoğlu 15 Temmuz’da FETÖ’nün ‘Yurtta Sulh’una selam göndermiş!

AK Parti Milletvekili Markar Esayan, CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminde takındığı tavrı gözler önüne seren bir paylaşım yaptı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ülke TV'de canlı yayınında Turgay Güler’le yaptığı programda ikili arasında yaşanan HDP tartışmasının etkileri devam ediyor.

Bu tartışmaların ışığında Ekrem İmamoğlu hakkında bir mesaj da AK Parti Milletvekili Markar Esayan'dan geldi.

BU ZİHNİYETE Mİ İSTANBUL’U TESLİM EDECEĞİZ?

Esayan, İmamoğlu'nun 15 Temmuz hain FETÖ’cü darbesi sırasında Brüksel'den paylaştığı bir mesajı alıntılayarak şu şekilde ifadeler kullandı;

"15/16 Temmuz gecesi ülke elden giderken Ekrem beyin Belçika’dan attığı tweet ortada. Aynı saatlerde ben işgal altındaki Sütlüce’deki il başkanlığından bu tweeti atıyordum. Bu zihniyete mi İstanbul’u teslim edeceğiz?"

markartwit.png

İMAMOĞLU’NUN ‘SULH’ İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

İmamoğlu 15 Temmuz sürecinde sosyal medyadan yaptığı açıklamasındaki mesajında, "Tek yol demokrasi sulh içinde demokrasiye sahip çıkarak bu süreci milletçe tahrik ve taşkınlık olmaksızın aşmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ’NÜN ‘YURTTA SULH KONSEYİ’NE DESTEK MESAJI

Ülkede darbe yapılma esnasında kimler sulh yani barış içerisinde olmalı ki darbe engellensin. İmamoğlu’nun mesajında ki ‘sulh’ kelimesi FETÖ’cü terör örgütlerinin TRT HABER’i işgal ederek zor kullanarak TRT spikeri, bir grup askerin verdiği bildiriyi canlı yayında okudu. ve tüm ulusal kanalların bildiriyi okumasını istedi. Ve okunan metnin Yurtta Sulh Konseyi adına yapıldığı açıklanmıştı.

imamoglutepki.png

İşte bu metnin okunmasından sonra dönemin CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı ve 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kullandığı ‘sulh’ kelimesinin FETÖ’cü darbecilerin "Yurtta Sulh Konseyi"ne destek olarak yorumlandı.

trt-feto-bildiri.jpg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.