CHP'li Sapan'dan flaş açıklamalar 'İmamoğlu FETÖ'cü artığıdır'

CHP'li Sapan'dan flaş açıklamalar 'İmamoğlu FETÖ'cü artığıdır'

CHP Eski Milletvekili Yıldıray Sapan, "Partiden inanılmaz FETÖ gölgesi vardır. Şu anda İBB Başkanını parlatıyorlar. İmamoğlu’nun geldiği tandansa bir bakın" dedi.  

CHP Eski Milletvekili Yıldıray Sapan, "Partiden inanılmaz FETÖ gölgesi vardır. Şu anda İBB Başkanını parlatıyorlar. İmamoğlu’nun geldiği tandansa bir bakın" dedi.  

Sapan, CHP'nin FETÖ ve terör destekçileri tarafından kuşatıldığını ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun da bunlardan birisi olduğunu belirterek, "CHP kuşatılmış durumda. Hem teröre destek veren hem de FETÖ’nün uzantıları tarafından kuşatılmış durumda. CHP’nin içinde Atatürkçü çok az bir azınlık var" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun  PKK'lı Sakine Cansız ile ilgili sözleri partide yine önemli tartışmalara sebep oldu. Kaftancı'nın sözlerine tepki gösteren isimlerden birisi de CHP Eski Milletvekili Yıldıray Sapan oldu. Sapan CHP'nin kuşatılmış olduğunu söyledi.  

Sapan CHP'nin durumun vahim olduğunu şu şekilde özetledi; "Bu süreç Baykal’ın tasfiye süreciyle başladı. Kemal Kılıçdaroğlu TESEV’in kurucu üyelerinden biri. TESEV ne demek? Soros’un desteklediği bir kurum.

CHP'LİLERDEN KAFTANCIOĞLU'NA SERT TEPKİ 

CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile ilgili sözleri CHP'nin önemli isimlerini kızdırdı. Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ı terörist olarak görmediğine dair daha önce bir açıklaması olmuştu. 

Kaftancıoğlu'na yeniden aynı konu sorulup Cansız'ı terörist olarak görüp görmediğine dair soruya "2013'te ne söylediyse aynısını düşünüyorum, görüşlerim değişmedi" yanıtın nedeniyle CHP'nin önemli isimlerinden tepki geldi.  

Terör örgütü PKK'nın kurucularından olan terörist Sakine Cansız, 10 Ocak 2013'te, Leyla Sönmez ve Fidan Doğan ile birlikte Paris, Fransa'da Gare du Nord tren istasyonu yakınlarında bulunan örgüte ait sözde Kürdistan Enformasyon Bürosu denilen yerde susturuculu silahla karnından vurularak öldürülmüştü..

KAFTANCIOĞLU: SAKİNE CANSIZ İÇİN İNSANLIK KAYBETTİ

Canan Kaftancıoğlu 2013'te attığı tweetlerde, Sakine Cansız'ı ve yanındaki diğer iki teröristi "devrimci" olarak nitelemiş, teröristlerin ölümüyle birlikte insanlığın öldüğünü belirten bir açıklama yapmıştı. 

Habertürk TV'deki canlı yayına telefonla bağlanıp cevap hakkını kullanan CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ı terörist olarak görüp görmediğine dair soruya "2013'te ne söylediyse aynısını düşünüyorum, görüşlerim değişmedi" yanıtını verdiği öğrenildi. 

kaftancioglu-pkk-twit.jpg

Kaftancıoğlu'nun bu sözlerini Haber7 ekibi CHP'nin önemli isimlerine sordu. CHP'li Şahin Mengü ve Yıldıray Sapan, Kaftancıoğlu'nun bu sözlerine çok sert tepki gösterdi. 

İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

CHP'li Şahin Mengü, Kaftancıoğlu'nun sözlerine yönelik "Bir bölücüye destek verilmesini ne ben ne de hiçbir Halk Partili bunu içine sindiremez." dedi. 

Mengü'nün şunları söyledi: "Kemalist, ulusalcı bir adamım. Bir bölücüye sempatiyle bakmam mümkün değildir. Bir Halk Partilinin öyle ya da böyle destek vermesini de içime sindiremem. İstanbul il kongresi bu hanımı seçmiştir. Bu İstanbul’daki delege arkadaşların tercihidir. Bir bölücüye destek verilmesini ne ben ne de hiçbir Halk Partili bunu içine sindiremez.

"BİR BÖLÜCÜYÜ ALKIŞLAMAYI İÇİME SİNDİREMEM"

Size basit bir örnek vereyim: Sayın İmamoğlu’nun İstanbul mitinglerinde Mustafa Kemal Atatürk dediği zaman meydandaki coşkuya bakın.  O coşkuya baktığınızda CHP’nin alt yapısının Atatürkçüler olduğunu görürsünüz. Böyle zaman zaman gelen maceracılar kazanırlar ve bir müddet sonra giderler. Bunlar CHP’yi bilmiyor. Bu hanımı da ben tanımam etmem. Bir bölücüyü alkışlamayı içime sindiremem."

CHP KUŞATILMIŞ DURUMDA 

CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan da Kaftancıoğlu'nun sözlerine sert tepki gösterdi. Sapan bu tür kişilerin parti çizgisinden uzak olması nedeniyle CHP'den temizlenmesi gerektiğini söyledi. 

Sapan'ın şunları kaydetti: "Şaşırmıyorum. CHP kuşatılmış durumda. Hem teröre destek veren hem de FETÖ’nün uzantıları tarafından kuşatılmış durumda. CHP’nin içinde Atatürkçü çok az bir azınlık var. Onlar da tasfiye edilmek isteniyor. Bu süreç Baykal’ın tasfiye süreciyle başladı."

KILIÇDAROĞLU SOROS'UN DESTEKLEDİĞİ TESEV'İN KURUCUSUDUR

Sapan CHP'nin Kılıçdaroğlu liderliğinde Soros'un aracı haline geldiğini belirterek şunları söyledi; "Kemal Kılıçdaroğlu TESEV’in kurucu üyelerinden biri. TESEV ne demek? Soros’un desteklediği bir kurum. Soros kim? Dünyaca ünlü para spekülatörü. Beğenmediği hükümetleri ekonomik şiddet uygulayarak devirmeye çalışan biri. Şimdi CHP, bu ülkenin kurucu unsuru. Bu kurucu unsurun son genel başkanı böyle bir kurumun yönetiminde bulanabilir mi? Bunun anlamdı nedir? Bunlar izaha muhtaç konular. Yeni CHP Atatürkçü çizgiden çok uzaktadır. Bunlar partiden temizlenmesi lazım."

İMAMOĞLU'NUN GELDİĞİ TANDANSA BAKIN: CHP'DEN FETÖ ARTIKLARI ATILMALI

Mazbatasını alarak İBB'de görevine başlayan Ekrem İmamoğlu'nu da FETÖ'cü olduğunu işaret eden Sapan şu şekilde konuştu: "FETÖ artıklarının atılması lazım. Partiden inanılmaz FETÖ gölgesi vardır. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını parlatıyorlar. İmamoğlu’nun geldiği tandansa bir bakın. Bunu herkes çok iyi bilsin: CHP Kemalist’tir, Atatürkçüdür. CHP’nin iktidar olma gibi bir zorunluluğu yoktur. Niye yoktur? Çünkü saygın yerindedir, saygın yerinde olmalıdır. Kurucu unsurdur, bir abi konumundadır. İlla iktidar olmak için yok sağcılardan bir kesim partide konumlandırayım. Bunlar yanlış şeyler. CHP’nin ruhuna da Atatürk’ün ruhuna da uymuyor."

kaftancioglu-imamoglu1.jpg

YILDIRAY SAPAN KİMDİR?

Yıldıray Sapan, 20 Kasım 1967'de Kars'ta doğdu. Babasının adı Ziya, annesinin adı Hacer'dir. Yıldıray Sapan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24. Dönem Antalya Milletvekili. 

Kars'ta doğumlu Sapan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Müdürlük görevinde bulundu. Turistik tesis işletmeciliği de yapan Yıldıray Sapan, bir dönem CHP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı görevinde de bulundu. 

Sapan, turistik tesis işletmecisidir. 2009-2011 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde EKDAĞ AŞ'de Genel Müdürlük görevinde bulundu. Antalyaspor Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu üyeliği yaptı. 

2003-2008 yılları arasında CHP il Yönetim Kurulu üyeliği, CHP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. İyi derecede Almanca bilen Sapan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.