İmamoğlu CHP'nin geleneğini bozdu

İmamoğlu CHP'nin geleneğini bozdu

Türkiye Ekrem İmamoğlu ismiyle ilk kez 31 Mart 2019 yerel seçimleri döneminde tanıştı.

Türkiye Ekrem İmamoğlu ismiyle ilk kez 31 Mart 2019 yerel seçimleri döneminde tanıştı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu için neredeyse kimsenin tanımadığı CHP'li İmamoğlu, İBB adayı olduktan kısa süre sonra tanınır hale geldi. Ve yerel seçimlerde İBB Başkanı seçildi.

 

AK PARTİ ADAYI GİBİ DAVRANIYOR

 

İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yürüttüğü seçim kampanyası boyunca bilinen bir CHP adayı gibi davranmaması ve CHP gelenekleri dışında bir tavır sergilemesi bir çok kişinin 'İmamoğlu Ak Parti adayı gibi davranarak oy toplamak istiyor' yorumlarını da beraberinde getirdi.

CHP'nin tarzına hiç uymayan İmamoğlu, Kuran kursu eğitimi alan, namaz kılan, dindar ve inançlı bir ailede büyüdüğünü söyleyen bir İmamoğlu idi. Ve bu özellikleriyle beklenen CHP adayından çok daha başka bir çizgide yürüyordu.

Belediye başkanlığı döneminde ücretsiz Kur'an mealleri dağıtan İmamoğlu aynı zamanda İBB adayı iken Yeni Zelanda'da cami saldırısında hayatını kaybedenler için Eyüpsultan Camii'de Yasin-i Şerif okumuştu.

Yine İBB Başkanlığı'na ilk seçildiği dönemde makam odasında Kur'an okutan İmamoğlu, geçtiğimiz Muharrem ayında oruç tutanlara da cem evinde lokma dağıtmıştı.

 

10 KASIM'DA MEVLİT OKUTACAK

 

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son olarak ta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 81'inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım'da Eyüp Sultan Cami’nde mevlit okutacağını ve lokma dağıtacağını duyurdu.

 

İMAMOĞLU SÜLEYMANCI MI?

 

Ekrem İmamoğlu'nun Süleymancılar Cemaati'nin Kur'an Kursu'nda talebelik yaptığını iddia edilmiş bu iddia ortaya çıkan bir fotoğrafla da güçlenmişti.

 

imamoglu-suleymanciyurt-001.jpg

 

Fotoğrafta iddia edilen Ekrem İmamoğlu takkeli bir şekilde görülürken, İmamoğlu’nun çocukluk yıllarında Süleyman Hilmi Tunahan’ın “Kur’an talebelerinden” biri olduğunu iddia edilmişti.

 

 

imamoglu-siyasetcafe-005.jpg

imamoglu-siyasetcafe747.jpg

imamoglu-siyasetcafe-006.jpg

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum