İmamoğlu havlu attı! Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili flaş açıklama

İmamoğlu havlu attı! Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili flaş açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmayı değerlendirip değerlendirmeyeceği sorusuna verdiği cevapta, ilk defa adaylık ile ilgili net açıklama yaptı.

Seçim sathı mahaline girildiği birçok mecrada yüksek sesle dile getirilirken; Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak edile konuların başında geliyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olmak istediği ve bunun için çalıştığı biliniyor. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belediye Başkanları görevde kalsın, halka verdikleri sözleri tutsunlar" sözleri ile adaylık hayali suya düşen Ekrem İmamoğlu havlu atmak zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu'nun Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarını Mersin mitingine davet etmemesi de cumhurbaşkanlığı adaylıklarının önünü kesmek için yorumları yapılmıştı. 

İMAMOĞLU HAVLU ATTI

İBB Başkanı seçildikten beri Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kulis yapan ve çalışan Ekrem İmamoğlu, bu gelişmeler karşısında aday olmayacağını açıklamak zorunda kaldı.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmayı değerlendirip değerlendirmeyeceği sorusuna adaylık konusunun gündeminde olmadığını, görevinin İstanbul’u en iyi şekilde yönetmek olduğu, adayın kim olacağına Millet İttifakı’nın karar vereceğini söyledi.

“Türkiye’deki değişimin aslında yereldeki başarımızdan sonuçlanacağını bilen birisiyim. Dolayısıyla benim tek ilgilendiğim şey İstanbul’a hizmet etmek” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda Türkiye’de siyaset üstü bir atmosfer yani bilindik politik kuralların üzerinde bir anlayış (mevcut). Millet İttifakı ve onunla temas içinde olan partilerin ortaya koyacağı uzlaşma Türkiye’nin belki de önümüzdeki on yılını etkileyecek… Günü geldiğinde, en doğru kararın ittifak sürecini yöneten genel başkanlar tarafından verileceğini düşünüyorum.” 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.