İmamoğlu Meclis'i geçemedi Onay verilmedi

İmamoğlu Meclis'i geçemedi Onay verilmedi

​​​​​​​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 milyar 225 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi meclisten onay alamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Belediye'ye kaynak arıyor. Daha önceki açıklamasında kasada ihtiyaçları karşılayacak nakit bulunmadığı söyleyen İmamoğlu, borçlanmak için İBB Meclisi'nden yetki istedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, borçlanma yetkisi talebinde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, belediyenin nakit ihtiyacının karşılanması ve projelerin finansmanında kullanılması için yurt içi bankalardan 1 milyar 525 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesine onay verdi.

Meclis onay vermedi

Ancak meclisten istediği borçlanma miktarı için onay alamayan Ekrem İmamoğlu, belediyenin 1 milyar 300 milyon liraya yakın sadece faiz borç ödemesi olduğunu belirterek, "Tekrar izah ettim. Ne yazık ki, İstanbul'un bütçe meselesi çok ciddidir. Tekrar altını çiziyorum. 2 milyar 225 milyon lira bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyacının çok çok altındadır." dedi.

Konu Saraçhane'deki binada yapılan meclis toplantısında ele alındığı sırada tartışmalar yaşandı. CHP'li Meclis Üyesi Ediz Zeyrek, komisyonda istenilen miktarda bir borçlanma yetkisinin çıkmadığını belirterek durumu eleştirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Bilmen, bir önceki yıl belirlendiği gibi hiçbir kısıntıya gidilmeden en üst seviyede iç borçlanma yetkisi verildiğini kaydetti.

 

56227.jpg

Ekrem İmamoğlu ise 2 milyar 225 milyon liralık borçlanma yetkisi talebinde bulunmalarının gerekçelerini anlattı.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha büyük borçlanmaları ihtiyacı olduğu bir kesinliktir" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

 

'İBB'nin borçlanma ihtiyacı 2 milyar 225 milyon değildir. Daha yüksektir. Bununla ilgili tespitlerimizi daha önce burada sunduk. Meclisin yetkisi bu değerdedir. Belirtmek isterim ki merkezi hükümetten yani Maliye'den ve İller Bankası'ndan gelen rakamdan bile ilk 6 ayda 1 milyara yakın bir azalma olmuştur. Dolayısıyla mevcut ekonomi ortamında bu borçlanma değeri çok daha yukarı çıkmıştır. Keşke bu yönüyle komisyonumuz bunu değerlendirseydi. 'Daha iyi olurdu' diye düşünüyorum.'

Tartışmalardan sonra İmamoğlu'nun raporu oylamasıyla borçlanma yetkisi oy birliğiyle karara bağlandı.

 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.