İmamoğlu orada ne yapıyor? Durum vahim!

İmamoğlu orada ne yapıyor? Durum vahim!

CHP adayı Ekrem İmamoğlu son hali ‘Durum vahim ve içler acısı’ denilecek tarzdan.

Usulsüzlükler nedeniyle iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerine günler kala ‘Sevgi pıtırcığı’ diye tanıtılan CHP adayı Erem İmamoğlu neredeyse her gün farklı skandal bir olayla gündemden düşmüyor.

İşte CHP adayı İmamoğlu’nun son skandalı da Cuma mesajı adı altında twitter hesabından paylaştığı o fotoğraf ve mesajın içeriğiydi. Buna kimse dikkat çekmedi. İşte o fotoğrafın hikâyesi…

İMAMOĞLU ORADA NE YAPIYOR?

CHP adayının geçen önceki gün Cuma mesajını paylaştığı fotoğrafta iki minare arasında cami çatısında mı yoksa caminin çevresinde bir binada mı belli değil.

Fotoğrafta CHP adayı Ekrem İmamoğlu yer alıyor. Cami çatısında gibi duran İmamoğlu sağ elini yumruk yapmış şekilde havaya kaldırmış diğer eliyle ise kulağına getirmekte olduğu görülüyor.

İmamoğlu sol eliyle ya telefonla konuşuyor yada sala yada ezan okuyor pozisyonda poz verdiği görülüyor. Ancak hem telefon hem de sala yada ezanın sağ elle kulağa getirildiğine göre fotoğraf ters çevrilmiş de olabilir. Böylece sol grupların sol eli yumruk yaparak havaya kaldırma gösterisi de böylece yerine oturmuş oluyor.

İşte İmamoğlu’nun twitterdan paylaştığı Cuma mesajı:

imamoglu-cumamesaj.jpg

İMAMOĞLU CUMA MESAJI YERİNE İTHAMLARDA BULUNDU

Cuma mesajlarında iyi ve güzel temenni ve dualar yer alırken CHP adayı İmamoğlu’nun ise itham ve hakaretvari sözleri de dikkat çekti. İmamoğlu Cuma mesajında kul hakkı yiyenerden ve kötü hesaplar yapanlardan bahsetti. İmamoğlu Cuma mesajında şunları paylaştı: “Allah kul hakkı yiyenlerin, kötü hesaplar yapanların da yüreğine iyilik versin. #HayırlıCumalar”

CHP adayı özellikle usulsüzlükler nedeniyle iptal edilen İstanbul seçimleri sonrasında aşırı derecede öfke, panik ve yalanlarla gündeme geldi. Halen de her gün bir yalan yada tartışma veya polemiklerle gündeme gelen CHP adayı Ordu Valisine it demiş seçim propagandası adına İBB sitesinde dua ederken haberinin silindiğini ve kendisine çay getirdiği iddiasıyla görev yerinin değiştiği gibi basit yalanlara bile başvurması psikolojik durumun iyi olmadığı olarak yorumlanıyor. Vatandaşlar, İmamoğlu’nun bu halini ‘Durum vahim’ olarak yorumluyor.

CHP ADAYI İMAMOĞLU’NUN PSİKOLOJİSİ ELE ALINDI

CHP’ye yakınlığı ile bilinen eksisözlük sosyal medya platformunda CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun son günlerdeki halleri nedeniyle pskolojisi ele alındı. Ekşisözlük’te açılan “Ekrem İmamoğlu'nun psikolojik üstünlüğü kaybetmesi” başlıkla konu başlığında gelen yorumlardan bazıları şu şekildi:

“Bu üstünlüğü AKP kazanmadı CHP kendiliğinden kaybetti çünkü sahada öne çıkan tek isim var Ekrem İmamoğlu. Belki İmamoğlu'nu tek başına sahaya sürmek bir stratejiydi ve kimi muhatap alacağını kendisi belirleyecekti. Sıkıntı şu ki Ekrem İmamoğlu kendisine bi şeyler söyleyen herkesi muhatap almaya başladığından beri geriliyor, seçim sonucunun aleyhine döndüğünü hissettikçe hata yapma ihtimali artıyor. Belki seçimi kazanacak ama seçimin tekrarı kararı alındığı ilk gün kazanma ihtimaline 100 üzerinden 90 inanıyorsa şu anda 60 inanıyor.”

“İmamoğlu Boğaz Köprüsü’ne çıkıp bana yapılanı görmüyor musunuz diye çığlık atmak istiyor. Elinden seçimi çalınmış, hakkı yenmiş biri gibi davranmak istiyor. Bu noktada kampanyasını neden bu mağduriyet üzerine oturtmadığını anlamak mümkün değil. Aslında içinden geleni, ruh halini kampanyasına yansıtsa hissettiği gibi davranma lüksüne erişse her şey yoluna girecek. Hala israfı önleyeceğiz, indirim yapacağız vs gibi artık bu seçimin ifade ettiği şeyin çok dışında bir retorik kullanıyor.”

“23 HAZİRAN’IN DİNAMİKLERİ FARKLI”

İmamoğlu'nun kampanyasını yöneten çevreler kazanmaya sebep olan dili ve stratejiyi uygulayarak yine kazanabileceklerini ön görmüşler ama çok çok yanlış bir seçim. 23 Haziranın dinamikleri farklı. Seçimin çalınması, ekonomik dar boğaz, mağduriyet temel olmalı ve Ekrem İmamoğlu’na kime neye göre cevap vereceği konusunda doğaçlamadan uzak hesaplı danışmanlık verilmeli.

Mesela dünkü yayında Ahmet Hakan'a siz akit'in yazdığı her şeye cevap veriyor musunuz? diye sorulsa konu kapanacak.

Ahmet Hakan'ın ''hayır öyle demek istemedi'' dediği ''yunan'' videosu için getirin ekrana hep beraber şimdi izleyelim dese, karşı tarafı savunmasız yakalayacak.

“ELİNİZLE DÖVİZ SALLAYARAK SEÇİMİ KAZANAMAYACAKSINIZ”

“Yanınızda döviz getirip ekranda sallayarak bu seçimi kazanamayacaksınız. oy kullanılanlar oldukça konsolide zaten. Belli ki AKP ye oy veren bir grup mağdur olduğunuza inanıp size oy verecekti fakat bunu da kullanmayarak önemli bir avantajı kaybediyorsunuz. Asıl çalışmanız gereken grup ise 1.700.000 kişilik oy kullanmayan kitle olmalı.

AKP’nin anlatması gereken o kadar çok şey vardı ki, bunları anlatmaya çalışmaktan seçime eforları kalmayacaktı. Ama gelinen noktada şu retoriği devreye soktular. ''oyların %10 u sayıldı fark 13.000 e düştü hepsi sayılsa ne olurdu?''

Bu soruya cevap vermeye çalışırsanız geçmiş olsun. AKP' ye çok büyük söylem avantajı kazandıracaksınız.”

CHP adayı İmaoğlu Ordu Valisi’ne it demediğine dair açıklamasında ‘Psikolojim ortada’ diyerek Valiye ‘basitlik yapmıştır’ dediği iddiası ise yeni görüntülerle çürütüldü.

İşte o video: 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.