İmamoğlu ve Yavaş'a Madımak eleştirisi Katliam diyemediler

İmamoğlu ve Yavaş'a Madımak eleştirisi Katliam diyemediler

CHP'nin belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun 1993 yılında Sivas’ta gerçekleşen Madımak katliamının yıl dönümünde yaptıkları paylaşımlar tepki çekti.

Türkiye yakın tarihinin en acı olaylarından bir tanesinin 26'ncı yıl dönümü bugün... Sivas’ta 1993 yılında gerçekleşen Madımak katliamının yarattığı travma hala atlatılabilmiş değil.

Katliamın 26. yıl dönümünde Sivas'ta acılar bir kez daha tazelendi...

Madımak olaylarında hayatını kaybeden 33 şair, yazar ve ozan ile birlikte 37 kişi için olayların 26. yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi.

Yürüyüş sırasında 26 yıl önce yaşanan olayları kınayan pankart ve dövizler ile ölenlerin fotoğrafları taşındı.

Anma etkinliklerine başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba olmak üzere 12 milletvekili katıldı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Bu acı olayın yıl dönümünde, CHP'nin çiçeği burnunda belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu da sosyal medyada #unutMADIMAKlımda etiketi ile anma mesajları yayınladı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mesajında, "2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşananlar hem insanlık hem ülkemiz tarihinde kara bir lekedir. Bu acı olayda kaybettiğimiz tüm canları rahmet ve özlemle anıyorum." ifadelerini kullandı.

ekrem-siyasetcafe-005.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şu mesajı yayınladı;

"2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta meydana gelen provokasyon ve ağır ihmal sonucu hayatını kaybeden aydın ve sanatçılarımızı saygıyla anıyor, yaşadığımız onca acıya rağmen kardeşliğini hiç bozmayan milletimize şükranlarımı sunuyorum."

mansur-yavas.png

BÜYÜK TEPKİ TOPLADILAR

Ancak CHP'li başkanların bu mesajları özellikle kendi tabanlarından büyük tepki gördü.

İmamoğlu ve Yavaş'ın sosyal medyada paylaştıkları mesajlara Madımak katliamına "katliam" diyememeleri çok sert eleştiri beraberinde getirdi.

Bazı vatandaşlar, özellikle Yavaş'ın "provokasyon" ifadesine ateş püskürürken, "Faşistin solculuğu da buraya kadar", "Provakasyon mu?" şeklinde yorumlar yapıldı. 

tepkis-iyasetcafe.png

Yavaş, gelen bu tepkilerin ardından söylemlerini değiştirerek şunları yazdı:

"Sivas Katliamı 280 karaktere sığamayacak kadar acı, vahşi ve canicedir. Provokatör caniler ile ihmalkar yönetim anlayışı, tarihimizin en büyük katliamlarından birine sebep olmuştur. Hiçbir gerekçe veya yorum bu katliamı yumuşatamaz."

mansur-siyasetcafe.png

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.