Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a sert tepki: 'Edep nedir bilir misin sen'

Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a sert tepki: 'Edep nedir bilir misin sen'

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın 'edepsizler' çıkışına sert tepki gösterdi.

Partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına 2 Temmuz Sivas katliamına değinerek başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "2 Temmuz'da Madımak'ta bir insanlık katliamı yaşandı, insanlar diri diri yakıldı. Bunu unutmayacağız ve asla unutturmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kin ve öfke insana yakışmaz. Bir insanın düşüncelerini, yaşam tarzını beğenmeyebilirsiniz. Ama kimsenin kimseyi öldürmeye, yakmaya hakkı yoktur" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında emekli ve memur maaşlarına daha az zam yapmak için çarşamba günü açıklanacak enflasyon verileriyle oynandığını öne sürdü.

Bülent Arınç'ın 'edepsizler' çıkışına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Arınç için şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu kurdular. Neyi istişare edecekler? Bütün eski abiler var bu kurulda. Erdoğan'a itiraz mı edecekler? Hayır efendim. Bunlara 13 bin lira maaş verdiler. Bunlar da dediler ki ilk toplantıda, yükseltin bu parayı. Ne oldu, 18 bin lira oldu. Neyin istişaresi bu? Aldığınız para fakir fukaranındır.

Bülent Arınç maaş tartışması yapanlara 'edepsiz' deme cesaretini gösteriyor. Sen dönüp vatandaşa 'edepsiz' diyemezsin, diyen insan aynaya dönüp bakacak. Senin aldığın emekli aylığını da vatandaş veriyor. Suyu açarken 5 çeşit vergi veriyoruz, kefen alırken para ödüyoruz. Edep yahu edep! Edepli olmak ne demek bilir misin sen?

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.