İmamoğlu'ndan Nurettin Yıldız'a 90 km cevabı

İmamoğlu'ndan Nurettin Yıldız'a 90 km cevabı

İlahiyatçı Nureddin Yıldız, kadınların tek başlarına 90 kilometreden fazla araç kullanmalarının haram olduğunu söylemişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Yıldız'a dikkat çeken bir yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nureddin Yıldız'ın, kadınların araç kullanmalarına yönelik açıklamasına, Twitter hesabından paylaştığı bir video ile isim vermeden yanıt verdi. 

İmamoğlu, videoyu "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim" mesajı ile paylaştı.

“Altı yaşındaki çocukla evlenilebilir” şeklindeki skandal sözleriyle bilinen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız kadınları hedef almış ve skandal açıklamalar yapmıştı.

Yıldız, sosyal medyada bir kadından gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna kadınların araba sürmesinin “ahlaki sıkıntı” yaratabileceği yanıtı verdi.

Yıldız'ın açıklamaları şöyle:

'Diyoruz ki araç kullanmanın kadını erkeği olmaz. Eğer bir toplumda bir örfte kadınlar araç kullanıyorlarsa erkekler gibi kullanırlar. Ama araba kullanmanın kadına ahlaki bir risk getirme ihtimali olan bir ortam söz konusuysa; savaş ortamı gibi, devletin otorite zafiyeti gösterdiği bir bölge olması gibi bir sıkıntı varsa bu kadının zaten kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken, can sağlığı ile ilgili düşünmesi gereken bir mesele.

Dinimizin hükümleri açısından tek sorun, kadının direksiyonda yanında mahremi yokken 90 km'den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km. den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadında olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır.

İstanbul'dan Bolu'ya bir hanımefendi araç kullanarak, veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” ifadelerini kullandı.

 

 

Yıldız’ın bu açıklamaları sosyal medyada tepkilere yol açtı.

 

 

turkiye-hariyasi.JPG

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum