İmamoğlu’ndan rakibine sert çıkış! Ya sen kimsin?

İmamoğlu’ndan rakibine sert çıkış! Ya sen kimsin?

Gelecek Pazar günü gerçekleşecek olan canlı yayın öncesi CHP adayı Ekrem İmamoğlu ortamı gerecek bir açıklama yaptı.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, “Ben bu kentin seçilmiş belediye başkanıyım kardeşim. Açıklama yapılıyor rakibimiz tarafından, bu da şaşırtıcı. Doğalgaza yüzde 10 indirim yaptık. Ya sen kimsin? Siz hangi sıfatla indirim yaptığınızı ifade ediyorsunuz?” dedi.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de bir otelde Sivaslı İş İnsanları ve Sanayicilerle buluştu. Toplantıya İstanbul’un eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ve eski CHP Milletvekili Abdullatif Şener de katıldı.

“BİZİM DERDİMİZ O BİR AVUÇ İNSANLA”

İmamoğlu, “İBB’yi halka açık hale getiren, şeffaf bir biçimde milletin huzuruna getiren yeni bir yönetim dönemi ve anlayışı. Şu an İBB, partizanlık duygularının içine gömülmüş hatta yakın akraba ve eş, dost ilişkisiyle yönetilir hale gelmiştir. Bizim derdimiz, o bir avuç insanla. Biz, bu şehrin nimetlerini bir avuç insanla değil, 16 milyon insanla paylaşmaya geliyoruz’ dedi.

‘YA SEN KİMSİN? SİZ HANGİ SIFATLA İNDİRİM YAPTIĞINIZI İFADE EDİYORSUNUZ?’

CHP adayı İmamoğlu gelecek Pazar günü yapılacak canlı yayın öncesi ortamı gerecek açıklamalar yapmaya devam ediyor. İmamoğlu rakibi Binali Yıldırım için şunları söyledi:

“31 Mart öncesi açıkladığımız tüm söylemlerimiz kopya ediliyor. Kelimesi kelimesine kopya ediliyor. Ben, 31 Mart öncesi vaatte bulunduk. Geldik, 18 günde çatır çatır yaptık kardeşim. Önceliğimizi sosyal politikalara verdik. Bu kentin seçilmiş belediye başkanıyım. Şu anda Vali Bey, atanmış olarak vekalet ediyor. Rakibimiz açıklama yapıyor, ‘Doğalgaza yüzde 10 indirim yaptık’ diyor. Ya sen kimsin? Hangi sıfatla indirim yapıyorsun? Eğer yapılmışsa Vali Bey açıklasın, anlarım. Bu millet bizden samimiyet, partiler üstü bir tavır, içtenlik istiyor. ‘Benim malımı koru’ diyor. Kimse şirketine patron seçilmeyecek.”

“İSPATLAYACAK BİR ŞEY YOK, KONUYU BÜYÜTMEYE GEREK YOK”

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na dün katıldığı NTV programında “Binali Yıldırım, soruları istedi” sözleri üzerine Binali Yıldırım’ın sözlerini yalanlaması ve özür dilemesini istediği soruldu. İmamoğlu TV’de söylediklerini farklı bir mecraya taşıyarak, iddialar ile ilgili ispatlayacağı bir şey olmadığını belirterek şunları kaydetti: “Soruların tespitli olması konusunda ben burada yokken tatildeyken bazı ön görüşmeler olmuştu. Ben bunu söyledim. Bana ilk bilgi ulaştığında ’10 soru biz hazırlayalım, 10 soru siz hazırlayın’ dediklerinde o zaman İsmail Küçükkaya ismi ortada bile yokken buna gerek yok diyen kişiyim. Bu talebi getirip götüren iki arkadaşımız var. Konuyu büyütmeye gerek yok.

“İKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VAR İSPATLI”

Canlı Yayın programında soruları görme iddiasını moderetör olacak İsmail Küçükkaya’da yalanladıktan sonra ilk defa açıklama yapan CHP adayı İmamoğlu iddialarını şu şekilde savundu: “Sayın Yıldırım’ın tercihi bu süreçten sonra ‘Evet buyurun serbest sorularınızı sorun’ diye dönüşmüşse bana mutluluk verir. O zaman bize iletilen bu yöndeydi. Bu konuları da Sayın Küçükkaya bilmez. Dâhil olmasına gerek yok. Çünkü bu görüşmeleri yürüten başka insanlar vardı. Bana ulaştırılan not ’10 soru biz hazırlayalım, 10 soru siz hazırlayın moderatöre verelim’ şeklindeydi. Ben bunu anlattım. İki tane genel başkan yardımcısı var ispatlı. Ben hala diyorum ki konu bellidir. 31 Mart seçimi sonrasında olanlar ve İstanbul. Sorularını sorsun biz de cevaplayalım.”

“VALİ KURDUĞU TUZAĞIN HESABINI VERSİN”

Bir başka gazeteci ise “Ordu’da yaşanan olayla ilgili siz valinin basitliğini anlattım demiştiniz’  sorusuna da cevap veren İmamoğlu, “Vali Bey’in basitlik yaptığını da söyledim. Vali Bey, benim için pek inandırıcı bir insan değil. Vali Bey’i çok büyütmeyin gözünüzde. Islak imzalı bana ulaştırılan belgeler var. Engelliler gününde bile ne hikmetse Vali Bey bir ay önce bana hakaret etmeyi vazife edinmiş bir adam. Basitlik yaptı dedim aksi bir şey söylediğimi tabi ki reddediyorum. Kurduğu tuzağın hesabını versin. Tuzak kurmuştur, yazık etmiştir. Ordu Valisi’nin şahsıma hakaret eden söylemlerin olduğu tutanak. Ne alakası varsa. Ben ne tanırım ne bilirim Ordu Valisi’ni. Yüz yüze gelmemişizdir, hiç hatırlamıyorum. 11-12 Mayıs günlerinde şahsıma yönelik hakaretler. Nasıl bir vazife edinmişse anlamış değilim. Onun için çok gözünüzde büyütmeyin. Bir tuzak kurmuştur. Bunu bilinçli yapmıştır. Bunu da tek tek tane anlattım.” diye konuştu.

“BENİM TEVAZUMU İNSANLAR HİSSEDİYOR”

Bir gazeteci ise İmamoğlu’na mazbatasını aldıktan sonra belediye de yaşanan musakka-antrikot olayını hatırlatarak “Biz muhabir olduğumuz için sürekli sokaklardayız. Daha önce belediye de yaşanan musakka olayında gönülleri fethettiğinizi söyleyen bazı vatandaşlar VIP olayında ısrar ederek daha önce olaya tezat olduğunu ve kırıldıklarını ifade ediyor” sorusunu yöneltti. İmamoğlu, “Benim böyle bir alışkanlığım yok. Ben zaten VIP'e mi gittim başka yere mi gittim bilmiyorum. Böyle bir düşkünlüğüm yok. Benim tevazumu insanlar hissediyor, biliyor. Bundan da şüphe etmiyor. VIP düzenin tekrar ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ahlaki yönetilmediğine dair elime yüzlerce veri akmaya başladı bu olaydan sonra. Kimlerin eş dost akrabayı geçirdiğine dair görüntüler ulaşıyor. Bende onlara üzülerek bakıyorum” şeklinde yanıtladı.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.