İnternette herkes bu soruyu araştırıyor: " Evde ekmek nasıl yapılır?"

İnternette herkes bu soruyu araştırıyor: " Evde ekmek nasıl yapılır?"

Her ne kadar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ekmek dağıtımında bir sorun olmayacağını ve fırınların açık olacağını belirtse de ekmek almayla ilgili problem yaşayacağını düşünen vatandaşlar ise “Evde ekmek nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırıyor.

Dün gece saat 24.00 itibari ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Her ne kadar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ekmek dağıtımında bir sorun olmayacağını ve fırınların açık olacağını belirtse de ekmek almayla ilgili problem yaşayacağını düşünen vatandaşlar ise “Evde ekmek nasıl yapılır?” sorusunun cevabını internette araştırıyor.

Peki, evde ekmek nasıl yapılır? İşte, evde ekmek yapımı tarifi ve malzemeleri…

 

EVDE EKMEK YAPIMI İÇİN MALZEMELER:

  • 1 kg. un
  • 50 gr. 2 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 buçuk bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

Ev ekmeği tarifi

1 kilo unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını genişçe açın. Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin. Biraz un karıştırarak yumuşakça bir hamur yapın. üzerini kalan unla kapatın. 10 dakika sonra un ayrılıp çatlamaya başlayınca ortasını açın. Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun. Dibi unlanmış bir kaba alın ve üzerini örtün. sıcak bir yerde (soba yanı, kalorifer peteği yanı gibi) 45 dakika hamur iki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. Tekrar hamur tahtasına alıp bir iki kez yoğurun. Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Tekrar mayalandırın. Mutfak makasıyla ekmeklerin üzerini çaprazlama kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 210 derece 5-6 dakika pişirin, sonra ısıyı normale 180 dereceye getirin, 25-30 dakika daha üstü kızarana kadar pişmesini sağlayın. Afiyet olsun.

 

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.