İşaret fişeğini Bahçeli yaktı: Nisan’da erken seçim!

İşaret fişeğini Bahçeli yaktı: Nisan’da erken seçim!

Türkiye, Man Adası belgeleri ve Zarrab Davası’na kilitlenmişken, siyaset kulislerinde deprem yaratacak bir iddia konuşuluyor.

ABD’nin Zarrab üzerinden AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı NATO’da örneği gösterildiği şekilde “hedef” tahtasına koyduğu artık gizlenemez bir gerçek haline geldi.

Sanıklıktan “tanık” haline gelen Reza Zarrab’ın Mahkemede verdiği ifadelerde “İşlemlere açıkça Erdoğan’ın onay verdiğini” söylemesinin yankılarının zamanla daha da etkili olacağı siyasi kulislerde konuşuluyor.

Zarrab’ın ifadelerinin Erdoğan ve AK Parti üzerinden Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda oldukça zor durumda bırakacağı ifade edilirken, içeride de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgelerinin büyük fırtınalara yol açacağı belirtiliyor.

Dışarıdan Zarrab’ın içeriden de Kılıçdaroğlu’nun baskılamaya çalıştığı bu sürece Türk siyasetinin çok fazla direnemeyeceğine inanılıyor.

İŞARET FİŞEĞİNİ BAHÇELİ YAKTI!

Yaşananların ABD’nin Türkiye’ye yönelik başlattığı baskı fırtınasının ilk adımları olduğu siyaset adamlarınca değerlendiriliyor. 2019’da gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerin arkasından gelen Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine uzun bir süre varken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “İttikfak” açıklaması ve hesaplarının aslında çok da “erken” olmadığı ve muhtemel bir “erken seçimin” ayak sesleri olduğu söyleniyor.

2018 NİSAN’INDA SEÇİM

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik baskıların arttığı şu günlerde AK Parti içerisinde Gül, Babacan ve Davutoğlu denkleminde bir çıkış gelmesi oldukça muhtemel görülüyor. Bu yüzden Erdoğan’ın AK Parti milletvekillerini kısım kısım toplayarak özel görüşmeler yapması da manidar karşılanıyor.

Erdoğan’ın yaşanan gelişmeler karşısında parti içerisindeki gücünü ve otoritesini azaltmamak için hızlı davranacağı, parti içi hesaplaşmaları fazla uzatmadan kapatmak için çözümler aradığı ifade ediliyor.

Üst düzey bürokrasi içerisinde ve uzman siyasetçiler tarafından yapılan değerlendirmelerde tüm gelişmelerin bir “erken seçim işareti” olduğu konusunda fikir birliği var. Daha önce olası bir erken seçim için 15 Temmuz tarihine dikkat çekilmişti. Fakat; gelişmeler, olası bir erken seçim tarihini daha da öne çekebileceğini gösteriyor. Kulislerde ise 2018’de kuvvetle erken seçim olacağı ifade edilirken bunun Nisan ayında olmasının beklendiği de konuşuluyor.

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.