İsmail Hakkı Pekin: ABD sınırımızda YPG/PKK devleti kuruyor

İsmail Hakkı Pekin: ABD sınırımızda YPG/PKK devleti kuruyor

Suriye ve Irak’ta yaşanan son gelişmeleri Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin yazdı.

Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak için harekat düzenlediği bölgelerde ABD-AB ve İsrail işbirliği ile iki ayrı devletçik kuruluyor.

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı ve siyasetcafe yazarı İsmail Hakkı Pekin bugün kaleme aldığı köşe yazsında Suriye ve Irak’ta ki gelişmelere dikkat çekti.

Pekin, “SURİYE’Yİ VE IRAK’I PARÇALAMAYA DEVAM”  başlıklı yazısında,

ABD, İsrail ve Fransa ile birlikte SDG adı altında ama büyük çoğunluğunu YPG/PKK’nin oluşturduğu unsurlardan 60000 kişilk bir ordu meydana getirmiş durumda ve bu orduyu teçhiz ediyor.Bu orduyu 100000 e çıkarmak için çalışıyor.Bu maksatla asker devşirmeye ve bölgeye silah, mühimmat, malzeme ve teçhizat göndermeye devam ediyor. Bütün bunları yaparken DAEŞ’I önleme örtüsünü kullanıyor. İfadelerini kullanarak gelecekteki tehlikelere dikkat çekti.


Türkiye’nin Suriye konusunda yeni bir politika belirlemesini belirten Pekin, Türkiye Suriye konusunda yeni bir politika ve strateji belirlemelidir. Artık Suriye’nin bütünlüğünden bahsetmek  abesle iştigaldir. Suriye parçalanacaktır. Türkiye bu bölünmeden sonra ortaya çıkacak duruma hazır mıdır? Bu konuda bir öngörüsü var mıdır?Hangi ülkelerle işbirliği yapmamız gerekir? Kimlerle hangi gruplarla işbirliği yapabiliriz? Söz konusu bölünmeyi kendi lehimize ya da kendi planımıza uygun yönetebilecek miyiz? Ya da bu konuda bir planımız var mı? Sorularını yöneltti.

 

 

İsmail Hakkı Pekin’in yazsının tamamını okumak için lütfen tıklayın.
 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.