İsmail Küçükkaya ilk defa konuştu Dündar’a mesaj mı gönderdi?

İsmail Küçükkaya ilk defa konuştu Dündar’a mesaj mı gönderdi?

Tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun ortak yayında moderatörlüğünü yapacak olan Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya ilk kez konuştu.

Yenilenecek İstanbul seçimlerinde iki adayın ortak yayınında modetörlük yapılması teklifinde bulunan Uğur Dündar bunu ‘demokrasi’ çıkışıyla reddetmişti. Dündar, 'Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" açıklaması yaptı.

Açıklamasında, "Adaylar ve demokrasi zarar görür" ifadelerini kullanan Dündar'a ilk yanıt Cumhur İttifakı Binali Yıldırım'dan geldi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamayla konuyla ilgili görüşünü bildiren Yıldırım, "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. "Adaylar ve demokrasi zarar görür" diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır." ifadesini kullandı.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA’DAN İLK AÇIKLAMA

AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun ortak yayınını yönetecek olan Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya isminin kesinleşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

CHP’ye desteği ile bilinen İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun yapılması planlana ortak yayınını sunmasıyla ilgili Uğur Dündar gibi ‘demokrasi’ vurgusu yaptığı açıklamasında şunları söyledi.

''Hem ülkemin demokratik hayatı için hem de aşık olduğum mesleğimin seviyesini yukarı çıkartmak için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim"

CANLI YAYIN TRT EKRANLARINDA 16 HAZİRAN’DA OLACAK

Canlı yayının detayları kısa bir süre önce belli olmuştu. İmamoğlu ile Yıldırım'ın canlı yayını 16 Haziran pazar günü gerçekleşecek. Saat 21.00'daki program uydu üzerinden tüm kanallara açık olarak verilecek. Program Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde çekilecek.

Program için teknik alt yapı hizmetlerini CHP ve AK PARTİ ortaklaşa karşılayacak. Canlı yayını isteyen tüm kanallar ve internet siteleri de canlı verebilecek.

İSMAİL KÜÇÜKKKAYA’NIN SEÇİM YAYINLARI

Neredeyse çıktığı tüm yayınlarında tarafsız gazetecilik yaptığını iddia eden Küçükkaya'nın CHP’yi desteklediği herkes tarafından biliniyor. Özellikle 1 Kasım 2015 Genel seçimleri sonrası Fox TV'nin ana haber spikeri Fatih Portakal ile kameralara yansıyan görüntüleri hala akıllardan silinmedi.

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesi ve gelen ilk sonuçları denk alan FOX TV spikerleri İsmail Küçükkaya ve Fatih Portakal kameralara mutlu pozlar vererek seçim yayınına başlamıştı. Sonuçların gelmesiyle birlikte yüzleri asılmaya başlayan ikili sandıkların tamamın açılmasının ardından ise görüntüye gelen pozlarıyla sosyal medyada alay konusu olmuştu.

PROGRAMIN YAPILACAĞI YER DİKKAT ÇEKTİ

İki adayın canlı yayınlanacak programın yapılacağı yerin ismi Lütfü Kırdar ise gözlerden kaçmadı. Tek parti döneminde Atatürk’ün ölümünden 1949’a kadar İstanbul Valisi ve Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Kırdar kimidir? İşte eski CHP’li ve DP’li olan Lütfü Kırdar ile ilgili detaylar….

Lütfü Kırdar kimidir?

1887'de Kerkük'te dünyaya gelen Lütfü Kırdar, ilk ve orta öğrenimini Kerkük'te, lise öğrenimini de Bağdat'ta tamamladı. Daha sonra, 1908 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ne girdi fakat Balkan Savaşı çıkınca öğrenimini yarıda bırakıp savaşa katıldı. Savaş bittikten sonra tekrar Tıp Fakültesi'ne dönen Kırdar, buradan 1913 yılında mezun oldu. Hayatının neredeyse on yılı sıcak savaşın yaşandığı bölgelerde geçen Kırdar, Kurtuluş Savaşı'nın başarıya ulaşmasından sonra İzmir Sağlık Müdürü oldu.

İSTANBUL VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Kırdar, gecesini gündüzüne katarak bu salgın hastalıklara karşı büyük mücadeleler gösterdi ve daha fazla insan ölmeden salgın hastalıkların giderilmesinde başarılı oldu. Buradaki başarılarından ötürü Manisa Valiliği'ne atandı. Bu görevi sırasında sadece doktorlukta değil şehircilikte de oldukça yetenek sahibi olduğunu ispatlayan Kırdar, 8 Aralık 1938'de İstanbul Vali ve Belediye Başkanlığı'na atandı.

Dr. Kırdar, ilk olarak İstanbul'un su ve elektrik işlerine el attı ve çok kısa bir zaman içinde Terkos suyunu kişi başına 48 litreden 184 litreye yükseltti. Anadolu yakasındaki su tesislerini de genişleterek Elmalı Bendi’ne verilen 7300 metreküp suyu 10 bin 500 metreküpe çıkardı. Temizlik işlerinin ödeneğini 460 bin liradan 2.5 milyon liraya yükseltti. Bu arada imar işlerine de el atan Kırdar, yeni yollar yapmaya koyuldu.

Taksim Meydanı'nın düzenlenmesi de Kırdar döneminde yapıldı. Meydanın Şişli tarafında bulunan Taksim Kışlası'nı yıktırarak Halaskargazi Bulvarı'nı Taksim'e bağladı. O dönemde stadyum olarak kullanılan ve İstanbul'un en zarif tarihi eserlerinden biri olan Taksim Kışlası'nın yıkılmasının hata olduğunu yıllar sonra kabul etti. Buradaki stadyumu kaldırdı, ardından da Dolmabahçe Stadyumu'nu yaptırdı. Eminönü'ndeki Yeni Cami ve Mısırçarşısı'nın çevresinin düzenlenmesini sağladı.

Lütfi Kırdar'ın en önemli özelliği zorunlu olmadığı halde şeffaf olmasıydı. Her ay, basın mensuplarını belediye binasında toplayarak aylık icraatlarını anlatır, hesaplarını açıklar, yaptığı işlerin niteliği ve estetik kalitesi konusunda gazetecilerin görüş ve önerilerini alırdı.

CHP’DEN SONRA DP’DEN MİLLETVEKİLİ VE BAKAN OLDU

1949'da görevinden ayrılarak Stockholm Büyükelçiliği'ne atanan Kırdar, aynı yılın aralık ayında yapılan ara seçimlerde CHP'den Manisa Milletvekili olarak Meclis'e girdi (1949-1950). 1954 ve 1957 seçimlerinde DP listesinden İstanbul Milletvekili oldu. Son Menderes hükümetinde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı (1957-1960) olarak görev yaparken, 27 Mayıs'ta tutuklandı. Yargılandığı Yassıada'da 17 Şubat 1961’de geçirdiği bir kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.