İsmailağa Cemaati'nin kapatılan parkı Cevahir Aqua yeniden açıldı! 'Tıkır tıkır para basıyor'

İsmailağa Cemaati'nin kapatılan parkı Cevahir Aqua yeniden açıldı! 'Tıkır tıkır para basıyor'

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Cevahir'e ait olduğunu iddia edilen ve Heybeliada halkının itirazları üzerine kapatılan Cevahir Aqua yeniden hizmete açıldı.

Evrensel gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Polat, Heybeliada'da işletmeye açılan Cevahir Aqua'nın 'İsmailağa Cemaati'nden İsmail Cevahir'e ait olduğunu yazdı.

Polat, Heybeliada halkının itirazları üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından "Adanın slüetini olumsuz etkilediği" için kapatılan parkın cemaat ilişkileri ile yeniden nasıl açıldığını anlattı.

 

Polat'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

 

"Heybeliada’da mülkiyeti sahibi Sadık Bey tarafından, Darülaceze Başkanlığına bağışlanan Sadık Güzel Osman Plajı, 29 Mayıs 2019’da 2 milyon 675 bin TL bedelle 5 yıllığına ihaleye çıkarıldı. İhaleyi 2001’den beri plajı işleten Green Beach’in sahibi İsmail Cevahir aldı. Ardından da, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığına bağlı Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunun (KUDEB) imzasıyla 'basit onarım ve tadilat' izni aldı.

Ancak, inşaatın başlamasından sonra kesilen ağaçlar ve betonlaştırma çalışması Ada sakinlerinin tepkilerine neden olunca ve basında haber olunca, Adalar Belediyesi tarafından 15.11.2019’da denetim yapılarak müdahale edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da 03.09.2020 tarihindeki toplantısında 'Aquapark yapısının büyüklüğü dikkate alındığında, Ada silüetine olumsuz etki yapacağından uygun olmadığına' karar verdi.

Ve bu süreç, Adalar’ı da kapsayan Özel Çevre Koruma Alanı ilanı ile bütün kararların Çevre Bakanlığına geçtiği bir süreçti aynı zamanda. Günün sonunda 28.10.2025 tarihine kadar geçerli olacağı belirtilen ‘esaslı onarım’ izni alındı ve işletme, Cevahir Aqua adıyla hizmete başladı. Heybeliada’ya gelenler, iskeleden motorlarla alınarak giriş ücreti kişi başı 200 TL olan Cevahir Aqua’ya götürülüyorlar. İşletme tıkır tıkır para basıyor.'

  

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.