İsmi de değişti... İşte Ayasofya'nın yeni adı!

İsmi de değişti... İşte Ayasofya'nın yeni adı!

Kamuoyunda günlerdir tartışılan ‘Ayasofya Müzesi cami olsun mu?” sorusunun yanıtı bugün belli oldu. Danıştay’ın kararının ardından; Cumhurbaşkanı’nın Ayasofya’yı Diyanet İşleri'ne devreden kararının TBMM’de okunması ile Ayasofya resmen cami oldu

Tüm medyanın günlerdir en çok konuşulup tartışılan konularının başında gelen Ayasofya’nın cami olup olmaması sorunu bugün itibariyle çözüme ulaştı.

 

Danıştay’ın 1934'teki Bakanlar Kurulu'nun camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etmesinin ardından; karar yurtiçinde vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılanırken, Ayasofya’da ilk namazı kılmak için seccadesini alıp gelenlerin yoğunluğu göze çarptı.  

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yaptığı ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasında; Ayasofya ile ilgili alınan önemli kararların altını çizerek açıklamalar yaptı. Erdoğan, ilk namazın 24 Temmuz’da kılınacağı müjdesini de halkla paylaştı. Ayasofya’nın daha önce olduğu gibi her dinden her görüşten insana açık olacağını belirten Erdoğan, "İnsanlığın ortak mirası Ayasofya, yeni statüsüyle herkesi kucaklamaya, çok daha samimi, çok daha özgün şekilde devam edecek." diye konuştu.

 

İŞTE AYASOFYA’NIN YENİ ADI

Yapılan açıklamaların ardından; Kültür Bakanlığı’na bağlı ‘Türkiye Kültür Portalı’nda; Ayasofya’nın isminin Büyük Ayasofya anlamını taşıyan ‘Ayasofya-i Kebir Cami’ olarak değiştiği dikkatlerden kaçmadı.

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.