İsrail Mescid-i Aksa'da kan döküyor

İsrail Mescid-i Aksa'da kan döküyor

Son dakika bilgisine göre… İsrail askerleri Mescid-i Aksa’da kalleş yüzünü göstermeye başladı. Müslümanları gerçek mermiyle vuruyor. İşte haberin ayrıntıları;

İsrail askerleri bugün Cuma Namazının ardından Mescid-i Aksa yakınlarında gerçek mermilerle müdahalede bulunmaya başladı.

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararının ardından Filistin halkı sokaklara döküldü. İsrail askerleri, Mescid-i Aksa yakınlarında ve pek çok bölgede Filistinlilere saldırmaya başladı. İsrail askerlerinin gerçek mermilerle müdahalede bulunduğu bildiriliyor.

Flaş çağrı! Hizbullah’tan şok Kudüs açıklaması

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa kapılarında Müslümanlara saldırdığı bildiriliyor. İlk belirlemelere göre, İsrail'in saldırısında en az 40 kişi yaralandı. İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor.

Hamas, bugünü 'Öfke Cuması' olarak ilan etti. Binlerce Filistinli sokaklarda İsrail'i ve ABD'yi protesto ediyor. Dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri düzenleniyor.

İsrail askerlerinin Kudüs'te Filistinlilere ait dükkanların camlarını kırdığı ifade ediliyor. İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki gösterileri bastırmaya çalışıyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.