İstanbul Barosu'ndan 6 milyon dolarlık skandal! Parayı gece kulübünde yedi

İstanbul Barosu'ndan 6 milyon dolarlık skandal! Parayı gece kulübünde yedi

İstanbul Barosu, avukatlar için 6 milyon dolara satın aldığı sosyal tesisi çok pahalı bir gece kulübüne kiraya verdi.

İstanbul Barosu, avukatların mesleki ve sosyal dayanışması amacıyla kullanılacak bir sosyal tesis almak istedi. Baronun bu yöndeki talebi üzerine Türkiye Barolar Birliği de (TBB) 2012'de İstanbul Balmumcu'daki yeri 6 milyon dolara satın aldı.

Boğaz ve köprü manzaralı söz konusu yerin alınmasının ardından 25 Ocak 2013 tarihinde TBB ile İstanbul Barosu arasında protokol imzalandı. Bu protokol uyarınca taşınmaz baronun kullanımına tahsis edildi.

Daha sonra söz konusu yerde tadilata başlanıldı. Tadilat süresince inşaatın Beşiktaş Belediyesi tarafından mühürlendiği ve 7 yıla yakın süre durduğu öğrenildi.

 

GECE KULÜBÜ YAPILDI

 

Bu sürenin sonunda tadilatı tamamlayan İstanbul Barosu, üye avukatlar için yapılan yeri, sosyetik ve çok pahalı bir gece kulübüne kiraya verdiği tespit edildi.

Baro Başkanlığı'nın, bu işlem için yönetim kurulu kararı dahi almaya gerek duymadığı belirtildi. Taşınmaz, avukatların her türlü ihtiyacının karşılanması için oluşturulan TBB'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan satın alındı.

Bu nedenle de alınan yer sadece avukatların mesleki ve sosyal dayanışması amacıyla kullanılabilir. Protokole göre de taşınmazın bu amaçla kullanılması gerekir. Ancak amacı dışında gece kulübü olarak kullanılan söz konusu yerin avukatların sosyal ve mesleki dayanışmasıyla ne ilgisi olduğu ise merak konusu oldu.

 

KİMSENİN HABERİ YOK

 

İstanbul Barosu'na kayıtlı birçok avukat da söz konusu olayın peşine düştü. Avukatlar, İstanbul Barosu'na "Sosyal tesis niyetiyle satın alınan yerin söz konusu gece kulübünü işleten şirkete ne zaman ve nasıl kiraya verildiğini" sordu.

Ancak baro, "Başvurunuz bilgi edinme kanunu kapsamı dışındadır. Bu nedenle bilgi edinme birimi olarak olumlu yanıt veremiyoruz" diyerek cevap vermekten kaçındı.

Bu avukatlardan Erdost Balcı, İstanbul Barosu'na gönderdiği soruları ve baronun cevabını, başkan Mehmet Durakoğlu'nun ismini etiketleyerek "İyi bayramlar, üyesine en basit bilgiyi vermekten imtina eden baronun başkanı" ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Kaynak:Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.