İstanbul'da 2 restoranın at ve eşek eti kullandığı tespit edildi

İstanbul'da 2 restoranın at ve eşek eti kullandığı tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belli aralıklarla yaptığı denetimlerde hileli ürün satan gıda firmaları tespit edilerek ifşa ediliyor. Bugün yapılan açıklamada o firmalardan birinin at ve eşek eti sattığı tespit edildi

Hileli ürün satan firmaların listesi ve sattıkları hileli ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklandı.

Bakanlığın belli aralıklarla yaptığı denetimler sonucu açıklanan listelerdeki firma ve ürünler vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda yine bakanlık tarafından yapılan denetimler sonucunda ünlü köfte markasının ve yine tanınmış sucuk firmasının ürünlerinde domuz eti tespit edilmişti.

 

ÇAYA GIDA BOYASI 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan liste bugün siyasetcafe.com'da yayımlandı. Listede hileli ürün satan 69 firma ve 136 ürün duyuruldu.

Et ve süt ürünlerinden, alkollü içecek ve çikolataya kadar bir çok üründe sağlığa zararlı ürün kullanıldığı tespit edildi.

En çok kullandığımız içecek olan siyah çayda gıda boyası, alkolsüz enerji içeceklerinde ilaç etken maddesi, rakı, votka ve likörde tersiyer butil alkol, baharatlarda gıda boyası tespit edildi.

Ayrıca süt, bal, yağ gibi temel tüketim maddelerinin de aralarında bulunduğu 136 çeşit ürünün hileli üretildiği açıklandı.

 

2 RESTORANDA ET VE EŞEK ETİ

Bakanlığın yayınladığı listede dikkat çeken et ürünleri listesindeki detay ise hayrete düşürdü.

İstanbul'da Bağcılar ve Kağıthane ilçelerinde faaliyet gösteren iki ayrı restoranın yemeklerinde at ve eşek eti kullandığı tespit edildi. Sağlık açısından oldukça tehlikeli olan, kaçak kesilen at ve eşek etlerini yemeklerinde kullanan 2 restoranın ismi ve adresi yine bakanlık listesinde açıklandı.

2 restoranın, tantuni, dana köfte ve tavukta at ve eşek eti kullandıkları görüldü.

 

İşte bakanlığın listesinde yayınlanan o 2 restoran

 

 

at-esek.JPG

Bakanlığın yayınladığı listenin tamamını görmek için tıklayın

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.