İstanbul'da eylem hazırlığındaki 4 şüpheli yakalandı

İstanbul'da eylem hazırlığındaki 4 şüpheli yakalandı

stanbul'da IŞİD'e yönelik operasyonda, eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 4 şüpheliden 3'ü mahkemece tutuklanırken 1'i 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.

 

 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD'e yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

 

 

 

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN EYLEMLER

 

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, IŞİD ile birlikte diğer aşırılık yanlısı Heyet Tahrir Şam örgütüyle bağlantılı unsurların faaliyetlerini tespit eden emniyet güçleri, bu şüphelilerin özellikle son süreçte Türkiye’yi hedef alan eylemler yapabileceklerini belirledi.

9 Kasım’da Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda S.K., F.K., R.A. ve M.Ö. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

 

 

 

 

 


Zanlıların kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 şarjör, çok sayıda mühimmat, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Emniyette ifade işlemleri dün tamamlanan 4 IŞİD'li, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.K. 'adli kontrol' hükümleri uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. F.K., R.A. ve M.Ö. adlı IŞİD üyeleri ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

 

 

 

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.