İstanbul'u korkutan depremin ardından korkunç uyarı! GELİYOR

İstanbul'u korkutan depremin ardından korkunç uyarı! GELİYOR

İstanbul'da bugün sabah saat 11:01'de 4.7'lik şiddetinde bir deprem meydana geldi.Korkutan depremin ardından uzmanlar bu depremin büyük İstanbul depremiyle bağlantısını yorumladı.

İstanbul'da bugün sabah saat 11:01'de 4.7'lik şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Korkutan depremin ardından uzmanlar bu depremin büyük İstanbul depremiyle bağlantısını yorumladı.

İşte uzmanlardan herkesin merak ettiği deprem yorumları;

Prof. Dr. Okan Tüysüz: 4.7'lik bir deprem yıkıcı bir deprem değildir. Deprem ana fay hattı üzerinde meydana geldi. Bu depremin ardından daha küçük şiddette depremler meydana gelmesini bekliyoruz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Bu deprem fay hattının aktif olduğunu gösteriyor. Büyük deprem meydana gelene kadar, bu tarz depremler meydana gelecek. Bu depremler bizi biraz kaygılandırıyor fakat, bu depremin ardından büyük bir deprem beklemiyoruz. Ama bunu bilme şansımız yok. Normal şartlar altında bundan küçük depremler beklememiz gerekir. Ana fay hattı kırılmadığı için, yine de izleyip görmek gerekir.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış: Bana göre bu deprem çok büyük bir depremin öncüsü değil. Bu depremlere bakarak çok büyük depremler olacak diyemeyiz. Büyük depremlerden önce, örneğin 99 Marmara depremi gibi, bunlardan önce öncü depremler olmadı. Benim ailem de İstanbul'da yaşıyor.

Ama şunu söyleyebiliriz deprem olacak. Marmara'dan hariç Türkiye'de 11 tehlikeli deprem alanı var.

 

Bugün İstanbul'da ;

Saat 11:00 sıralarında İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Deprem İstanbul'un birçok ilçesinden de hissedildi.

Depremin merkezinin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi arasında olduğu ve şiddetinin 4,7 olduğu açıklandı.

Sarsıntının yerin 9.8 km derinliğinde olduğu bildiriliyor.

İSTANBUL'DA BUGÜN

İstanbul'da bugün ilk olarak Silivri'de 3.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Daha sonra Girit adası açıklarında 5.1 şiddetinde bir büyük deprem gerçekleşti. En son İstanbul 4.7 şiddetinde depremle sallandı.

Deprem Marmara denizinde meydana geldi. İstanbul'da deprem yakından hissedildi. Yüksek katlı binaların üst katlarından daha çok hissedildiği gözlemlendi.

 

GECE DE DEPREMLER OLDU

İstanbul'da gece boyunca da öncü depremler meydana geldi. Saat; 2.56'da 1.8, 9.21'de 2.5 ve 120.30'da 3.1 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili haber;
İstanbul'da deprem...

son-dakika-yeni-1-min.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.