İstanbul'un en büyük hayvan hakları koruyucuları onlar

İstanbul'un en büyük hayvan hakları koruyucuları onlar

İstanbul İtfaiyesi bir buçuk yılda 21 bin 582 hayvanı kurtardı. Böylece İstanbul'da hayvan hakları koruyucuları itfaiyeciler olmuş oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri 1,5 yılda, kedi, köpek gibi evcil hayvanların yanı sıra at, iguana ve kartal da dahil olmak üzere toplam 21 bin 582 hayvanı kurtardı.

İBB'den yapılan açıklamada itfaiye ekiplerinin geçen yıl 7 bin 682, 2019'un ilk dört ayında ise 3 bin 900 hayvanı başarılı bir şekilde kurtardığına yer verildi.

itfaiye-inek.jpg

EN ÇOK KEDİ VE KUŞLAR KURTARILIYOR 

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan hayvanların başında kediler ve kuşlar geliyor. Buna göre; 2018'de 13 bin 370, 2019 ocak ve nisan ayları arasında ise 2 bin 805 kedi kurtarıldı. Kurtarma operasyonları genellikle çatıya ve ağaca çıkan veya araç motorlarına sıkışan kediler başı çekiyor. 

Geçen yıl 3 bin 207 kuş kurtarılma listesinde ikinci sıradayken, üçüncü sırayı ise köpekler bulunuyor. İtfaiyenin ekiplerince, 2018'de 1003 köpek kurtarılırken bu sayı 2019'un ilk dört ayında 270 köpeğe ulaştı.

itfaiye-kopek.jpg

KURTARILAN İGUANA BİLE VAR 

Kurtarılan hayvanların içinde at ve iguana bile bulunuyor. İstanbul itfaiyesinin kurtardığı hayvanlar listesinde şehirde az rastlanan at, kartal ve iguana bile bulunuyor.

2018 yılında büyükbaş hayvanlardan 65 inek, 17 at, 11 keçi, 9 koyun kurtarıldı. Açıklanan rakamlara göre bu yıl içinde ise 30 inek, 8 at ve 1 keçi sıkıştığı ya da düştüğü yerden sağ olarak ulaşılarak telef olmaktan kurtarıldı. 

Siyasetcafe.com 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.