"İşte vicdanımızı sömürenler" ; CNN Türk Muhabiri görüntüledi

"İşte vicdanımızı sömürenler" ; CNN Türk Muhabiri görüntüledi

CNN Türk Muhabiri görüntüledi, işte vicdanımızı sömüren dilenciler bakın 1 saatte kaç lira kazanıyor..

CNN Türk muhabiri Sema Akbulut ve kameramanları Serkan Topal ile Ümit Sertabipoğlu’nun gerçekleştirdiği bir sosyal deney sonrasında Cuma günü camii çıkışında 1 saatte tam tamına 82 lira 50 kuruş para topladığı gözlemlendi.

Yazılı ve görsel medya organlarında defalarca dilencilerle ilgili haberler yapılsa da halkımız dilencilere para vermeye devam ediyor. “Bir dilenci günde ne kadar para kazanıyor” sorusuna cevap vermek için CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameramanlar Serkan Topal ve Ümit Sertabipoğlu sosyal bir deney gerçekleştirdi.

Bir Cuma günü Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışında gizli kameralarla çekilen görüntüler sonrasında dilenci kılığına bürünmüş muhabir Sema Akbulut’un dileneceği yere konuşlanır konuşlanmaz ilk saniyesinde para verilmeye başlandığı ve 1 saat içerisinde 82 lira 50 kuruş para toplandığı gözlemlendi.

Görüntülere göre saatler ilerledikçe verilen paralar da artmaya başlar ve aniden polisler dilenci kılığındaki Sema Akbulut’un başına gelir. Gelen polis ekiplerine durum açıklanır ama dilenirken kullanılan bebeğin oyuncak bebek olduğu konusunda polisler zor ikna edilir.

Zorlukla ikna edilen polisler olay yerinden ayrılır ve sosyal deney kaldığı yerden devam eder. Vatandaşın bazısı acıyarak bakıp geçerken bazıları ise geri dönüp dilenci kılığındaki muhabire para verir. Dilenci kılığındaki Sema Akbulut’un yanına gelen kedi ise verilen paranın daha da artmasına neden olacaktır.

 

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.