İstifa eden Lübnan Başbakanı: “Felaketin sebebi yolsuzluklar”

İstifa eden Lübnan Başbakanı: “Felaketin sebebi yolsuzluklar”

Baskılar sonucu istifa eden Lübnan Başbakanı Hassan Diyab yaptığı açıklamada, “Ülkede yaşanan bu felaket yolsuzluğun sonucudur” ifadesini kullandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen şiddetli patlama sonrası bugün Başbakan Hassan Diyab başta olmak üzere tüm bakanlar istifa ettiğini açıklamıştı. Başbakan Diyab istifa sonrası yaptığı ilk açıklamada, ülkenin erken seçime gideceğini aktararak, ülkedeki yolsuzluğun akıl almaz boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

 

LÜBNAN’I KURTARMAK İÇİN HÜKÜMET İSTİFA ETTİ

Diyab, 4 Ağustos'ta yaşanan felaketin nedeni olarak da ülkedeki yolsuzluğu işaret ederek, “Ülkede yaşanan bu felaket yolsuzluğun sonucudur. Yolsuzluk sistemi devletten büyük, devlet yolsuzlukla mücadele edemiyor” ifadelerini kullandı. Başbakan, geçen yıl halkın ekonomik kriz nedeni ile yaptığı protestolara değinerek, “Protestolar onlara karşıydı fakat bunu anlamadılar. Bildikleri şekilde devam ettiler. Biz ülkeyi içine girdiği durumdan kurtarmaya çalışırken bunlar bütün sorumluluğu bizim üstümüze atmaya çalıştılar. Onlar için tehdit oluşturduğumuzun farkındaydılar” dedi.

 

Başbakan, ülkeyi kurtarmak için büyük çaba sarf ettiğini ve bir yol haritası çıkarmaya çalıştığını aktarırken, Lübnan'ı içinde olduğu durumdan kurtarmak için hükümetin istifa ettiğini açıkladı.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.