İstiklal Marşı Yozgat'ın Bozok Yaylası'nda yankılandı

İstiklal Marşı Yozgat'ın Bozok Yaylası'nda yankılandı

İstiklal Marşı'nın her bir kıtasını farklı yerlerde farklı kişiler okurken 10. kıtasını ise 2000 öğrenci hep birlikte Yozgat'ın Bozok Yaylasında okudu. İşte haberin ayrıntıları;

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşının TBMM’de kabulünün 95. Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerine şimdiden hazırlanıyor.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşının Kabul yıl dönümü kapsamında İstiklal Marşı’nın her kıtasını farklı yerlerde farklı kişiler tarafından okutularak farklı bir projeye imza atıyor.

Polis okulu öğrenciler, askerler, şehit aileleri ve öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını 900 Polis Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi, son kıtasını ise Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 2 bin öğrenci hep birlikte okudu.

Milli Eğitim Müdürlüğü adına görüntülerin çekimini gerçekleştiren Selim Durak, 12 Mart’ta İstiklal Marşının kabul yıl dönümünde istiklal marşının her kıtasını bir askerimiz, polisimiz, şehit ailemizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okuduğu bir video hazırlıyoruz. Bu gün Cumhuriyet Meydanında Türk Bayrağı silueti oluşturmuş öğrencilerimizle birlikte son kıtasını seslendiriyoruz.

İstiklal Marşını okuyan öğrenciler’de bu etkinlikte yer almaktan gurur duyduklarını söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.