İttifakların galibi kim olacak? Konsensus'un Başkanı açıkladı

İttifakların galibi kim olacak? Konsensus'un Başkanı açıkladı

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı’nın 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin görüşleri çok ses getirecek.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı’nın 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin görüşlerini kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi’nin Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Türkiye’de yatırımları olan Fransız işadamlarıyla yapılan toplantıda bir anekdot yaşanıyor. Türkiye’deki yatırım kapasitelerini arttırmaları istenen Fransız iş adamlarından, önce “Ekonomiyle ilgili anlattıklarınız konusunda iktidarın ittifak yaptığı MHP’nin desteği var mı?” sorusu geliyor. Ekonomi heyeti, AK Parti’nin MHP’yle seçim ittifakı yaptığını, MHP’nin hükümetin genel politikalarına karışmadığını, ekonomi politikalarına müdahalelerinin söz konusu olmadığını anlatıyorlar.

Fransız işadamları, sorularına verilen teknik yanıtlardan dolayı memnuniyetini ifade ediyorlar. Sıra yatırımlara gelince 'Hele 31 Mart’ı bir görelim' diyorlar.

İlk kez bir yerel seçime ittifaklar halinde giriyoruz. 31 Mart akşamı, ittifaktan hangi partinin kârlı çıkıp kimin zararlı çıktığı belli olacak. Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, yerel seçimlerde ittifakın MHP’ye yarayacağı görüşünde. Sarı, 'Bu seçimde MHP oy patlaması yapacak' diyor.

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin kopuşuna rağmen MHP barajı aşmayı başardı. AK Parti’den 5-5.5 oranında bir oyun MHP’ye gittiği tahmin ediliyor. Çünkü AK Parti seçmeninin ikinci partisi MHP. Ayrıca AK Parti’de MHP ile ittifaka sadece sayısal olarak bakılmıyor, Fransız işadamlarının sorusunda olduğu gibi içeriye ve dışarıya siyasal bir mesaj verildiğine inanılıyor.'

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.