İYİ Parti darmadağın! Akşener giderse ben de yokum

İYİ Parti darmadağın! Akşener giderse ben de yokum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçimli olağanüstü kurultayda yeniden başkan adayı olmayacağını açıklamasının ardından İYİ Parti darmadağın oldu. İşte haberin ayrıntıları;

İYİ Partili Ali Türkşen, Genel Başkan Akşener’in görevi bırakmasının ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

24 Haziran seçimlerinin ardından İYİ Parti’de krizler bitmek bilmiyor. Parti içerisinde yaşanan tartışmalar ve istifalar Akşener’in de istifa etmesine neden oldu.

Akşener’in istifasını değerlendiren Türkşen, "Sayın Genel Başkanımız bu işi bırakırsa ben de bırakırım. Kendisiyle geldim kendisiyle gideceğim" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Türkşen, "Ben siyasete başlarken İYİ Parti'de şöyle bir ilke kararı almıştım. Bu işi ancak iki sebeple bitiririm. Birincisi Sayın Genel Başkanımız beni istemezse ki sağ olsun öyle bir şey olmadı, ikincisi ise kendisi bu işi bırakırsa benim İYİ Parti'de herhangi bir şekilde faaliyetim söz konusu olmaz demiştim. Şuanda son çalıştay kurulunda çıkan durumla 12 Ağustos'ta seçimle kurultaya gidiyoruz.

Bu kurultayla bütün delegelerin ve tabanının isteğiyle sayın Genel Başkanımız inşallah tekrar göreve gelecek. Ancak bu görevi yine de kabul etmezse benim de İYİ Parti'de ve siyasette herhangi bir yerim olmadığını düşünüyorum. Kendisiyle geldim kendisiyle gideceğim. Bu benim ilke kararım ani alınmış bir karar değil” diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.