İYİ Parti GİK üyesi Ayşen Kurt istifa etti

İYİ Parti GİK üyesi Ayşen Kurt istifa etti

İYİ Parti'yi sarsan silahlı saldırı olayının odağındaki İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt partiden istifa ettiğini duyurdu.

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, 31 Aralık 2023'te silahlı saldırı sonucu yaralandı. Öldürme kastıyla ateş eden saldırganın silahı tutukluk yapınca, Ergen saldırıdan yaralı kurtuldu.

Olayda adı geçen İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt, bu sabah sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.

Kurt, açıklamasında, "Benim şahsi olarak yaşadığım bu durum tam da seçim sürecinde çeşitli basın kuruluşları ve 'sözde' yazarlar tarafından malzeme edilerek genel başkanıma ve partime hadsizce saldırılarda bulunulmaktadır. Cinsiyetçi, ayrımcı, kin ve nefret oluşturma gayesi güden bu saldırılara karşı gelebilmek ve partimi ve genel başkanımı bu şahsi konunun muhatabı etmemek için İyi Parti Genel İdare Kurulu üyeliğimden ayrılıyorum." dedi.

AKŞENER SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

42 gün önce gerçekleşen saldırı ile ilgili olarak İYİ Parti Genel Merkezinden tek bir açıklama yapılmadı. Genel merkez ve Akşener, saldırıyı organize eden kişi ve saldırganın ifadelerine rağmen sessiz kaldı. Akşener, bugünkü partisinin grup toplantısında da saldırıya hiç değinmedi.

Her konuşmasında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine değinen ve hesap soracağını söyleyen Akşener’in, bu olayla ilgili 42 gün boyunca tek kelime etmemesi dikkat çekici.

113300.jpg

ÖZEL KALEMDEN İŞİN ÜZERİNİ ÖRTMESİNİ İSTEDİ


Parti kulislerinde konuşulanlara göre de, Ayşen Kurt’un isteği üzerine, kendisine yakınlığıyla bilinen özel kalem müdürü Esma Bekar devreye girdi. Bekar’dan bu işin üzerinin örtülmesini isteyen Kurt, genel başkan yardımcısı Sedat Aksakal’ın hukuk bürosu ile irtibatlandırıldı.

Azmettirmek suçlaması ile tutuklanan eşi Yahya Kurt’un, saldırganların ifadelerine yansıdığı kadarıyla, kendisini eşinin ısrarla sıkıştırdığını söylemesi, Ayşen Kurt’u da azmettirme suçlaması ile karşı karşıya getirdi.

Soruşturma ifadelerine göre, saldırgan, Yahya Kurt’a, “Adam ilçe başkanı. Siyasi cinayete sokarlar, biteriz” dediğini, onun da kendisine “Görevden aldırırız, öyle yaparsınız” dediği iddia edildi.

İlçe başkanı Ergen’in birkaç gün sonra, Meral Akşener’in imzası ile görevden alınmasının ardından olayın gerçekleşmesi üzerine Odatv, “İlçe başkanı mertçe mi vuruldu?” başlığıyla olayı haberleştirdi. Akşener'in geçtiğimiz aylarda sarf ettiği “Eskiden de siyasi cinayetler işlenirdi. Ama mertçeydi” sözlerini hatırlattı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.