İYİ Parti karıştı! Ümit Özdağ’dan Hasan Seymen’e çok sert tepki

İYİ Parti karıştı! Ümit Özdağ’dan Hasan Seymen’e çok sert tepki

Çerkez milliyetçisi olduğu ortaya çıkan İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in bölücülük söylemlerine parti içinden en sert tepki, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan geldi.

İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in bölücülük noktasında bir Çerkez milliyetçisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Seymen, 'Ana dilimizin anaokulu ve kreşlerden başlamak üzere devlet eliyle öğretilmesi,Özgün yerleşim yeri isimlerimizin iadesi,Özgün aile adlarımızın soyadı olarak kullanılmasına izin verilmesini istiyoruz' demiş ve sözlerinin devamında 'Biz Türk değiliz. Biz Kürt değiliz. BİZ ÇERKES’iz.' demişti.

Seymen’in bu söylemlerine parti içinden en sert tepki, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan geldi.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

umit-ozdag-siyasetcafe-001.png

“Türk Milletinin mensubu olmakla, Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi, milli-üniter devlet ile sorunu olanların siyaset yapabileceği yer İYİ Parti değildir. İYİ Parti Türk milliyetçilerinin ve vatanseverlerin partisidir.”

SEYMEN NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Çerkezlerin Cumhuriyet döneminde asimile edildiğini iddia ederek şunları söylemişti:

iyi-siyasetcafe.jpg

“Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak bizde Çerkez'ler adına özellikle cumhuriyetin kuruluşundan itibaren gördüğümüz asimilasyon politikalarının sonuçlarını yaşayan insanlar olarak, birinci sınıf vatandaş olarak yaşan insanlar olabilmek, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması, herkesin eşit şekilde kullanabilmesi adına isteklerimizi TBMM'ye bildirdik."

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.