İYİ Parti Meclis'te ilk kanun teklifini verdi

İYİ Parti Meclis'te ilk kanun teklifini verdi

İyi Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk kanun teklifini verdi. İşte haberin ayrıntıları;

İYİ Partili Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile İYİ Parti olarak ilk kanun teklifini verdiklerini açıkladı.

İsmail Ok, “Bu kanun teklifleri ile Tarım Desteklemelerinin artırılması ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi hedeflemektedir” ifadelerini kullandı. Ok, üç temel konu üzerinde yoğunlaşan ilk kanun tekliflerinin detaylarını paylaştı.

İsmail Ok, teklifte şu konuların yer aldığını söyledi:

“Tarım Desteklemelerine Gayri Safi Milli Hâsıladan ayrılan payın yüzde 1’den yüzde 5’e çıkartılmasını, çiftçimizin kullandığı mazottan tüm vergilerin kaldırılmasını önermekteyiz. Ayrıca Tarım Desteklemelerinin verilmesi için ‘Elektrik Borcu Yoktur’ ibaresi kaldırılarak Devleti özel sektörün tahsildarlığını yapmaktan kurtaran bir maddemiz bulunmaktadır. Tarım ve Hayvancılıkta en önemli sorun, girdi maliyetlerinin yüksek, desteklemelerin ise çok düşük olmasıdır. Ayrıca bu desteklemelerin verilmesinde keyfiyetin kaldırılarak bir takvime bağlanması.”

İYİ Parti olarak verdikleri kanun teklifinin can çekişen çiftçilere can suyu olacağını aktaran Ok, şöyle devam etti:

ANAR'dan flaş anket! MHP baraj altı İYİ Parti ise..

"HAKSIZ VERGİLERİN KALDIRILMASI İÇİN CUMHURBAŞKANI'NIN OĞULLARININ TARIM SEKTÖRÜNE GİRMESİ Mİ GEREKİYOR?"

“Buradan AK Parti vekillerine Sayın Erdoğan’ın üslubuyla sesleniyorum. Bu haksız ve adaletsiz vergilerin kaldırılması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın oğullarının Tarım sektörüne girmesi mi gerekiyor? Gemiciklerden, lüks yatların kullandığı mazottan ve mücevherattan nasıl vergiyi kaldırdıysanız üreten ve bizleri doyuran köylülerimizin sırtındaki bu ağır ve orantısız vergi yükünü de kaldıralım. Böylece Türk Köylüsü üretsin alın teri ve emeğinin karşılığını alsın. Yaptığınız ithalatlar ile Başka ülkeler değil Türkiye kazansın.”

Taşeronluk sisteminin bir daha Türkiye’nin gündeminde olmayacak şekilde ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Ok, “AK Parti hükümeti tamamen oy kaygısı ile isteksiz bir şekilde gündeme aldığı Taşeronluk Sistemini ortadan kaldırmamak için maalesef zamana oynayarak işi sulandırmaktadır” diye konuştu.

Bazı kurumlardaki taşeronlara kadro verilmemesinin Anayasanın Eşitlik İlkesi’ne aykırı olduğunu dile getiren Ok, şunları kaydetti:

CHP-İYİ Parti ile ittifak yapacak mı? Kılıçdaroğlu açıkladı

"AYRIM YAPILMADAN TAŞERON ÇALIŞANLARINA KADRO VERİLMELİDİR"

“Hiçbir ayrım yapılmaksızın kamunun bütün alanlarındaki taşeron çalışanlarımıza kadro verilmesidir. Aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi kanuni güvence altına alınmalıdır. Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.