İYİ Parti’de büyük iç isyan başladı

İYİ Parti’de büyük iç isyan başladı

Yerel seçimlerde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte CHP'yi destekleyen İYİ Parti'de seçim sonrası büyük isyan İzmir'den başladı.

İYİ Parti'de kurulduğundan bugüne sular durulmuyor. MHP'yi ele geçirmeye çalışan grubun FETÖ desteği ile kurulduğu iddialarına net yanıt verilemeyen İYİ Parti en son yerel seçimlerde FETÖ ile birlikte PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte CHP'ye destek olarak özellikle büyükşehirlerde önemli bir değişime tampon olmuştu. 

31 Mart yerel seçimleri sürecinde PKK ile ilişkili meclis adaylarının da ortaya çıkan İYİ Parti'den bir çok ilçe başkanı ve gençlik kolları istifa etmişti. 

Ancak asıl isyanın seçim sonrası başlayacağı söylentileri gün yüzüne çıkmaya başladı. İYİ Parti İzmir il teşkilatının kurucuları, genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu’na bayrak açtı.

İYİ Parti’de her geçen gün patlak veren olaylar nedeniyle olağanüstü genel kurul sesleri yükselmeye başladı. İzmir’de İYİ Parti kurucuları, üst kurul delegeleri ve partililer yaptıkları basın toplantısıyla genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu’na açıkça tavır alıp, genel başkan Meral Akşener’i ise  darbe yapılacağı konusunda uyarıldı.

Basın toplantısında yapılan ve parti tabanında ses getiren açıklamada şunlar söylendi: 

"Bizler Meral Akşener hanımefendinin liderliğinde kurulmuş bulunan İYİ Parti'nin kurucu unsurlarıyız. Bugün burada partimizin kurucuları, il başkan ve yöneticileri, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, milletvekili adayı ve aday adayı olmuş, gençlik kollarımızda görev almış üyelerimiz bulunmaktadır. 

İYİ PARTİ KURULDUĞU FELSEFEDEN UZAKLAŞTI

İYİ Partimizin, ne yazık ki ilk günkü kurulduğu felsefeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını görmekteyiz. 24 Haziran seçimleri sonrasında teşkilatlarımızın kurucu unsurlarının ekseriyeti ile ilgili alınan atama kararları, kurucularımızı ve parti tabanımızı son derece  rahatsız etmiştir. İYİ Parti'nin yeniden Türk milletinin ümidi haline gelebilmesi için bir öz eleştiriye ihtiyacı vardır. 

GENEL MERKEZİN BAŞARISIZLIĞI BU SONUCUN NEDENİDİR

Üzülerek görmekteyiz ki; partimizin genel merkez yönetim kademesindeki bazı isimlerin başarısızlığı, bu olumsuz sonucun en önemli nedenidir. Bu nedenle geçen süre zarfında yaşanan iki seçimde de arzu edilen sonuçlar alınamamıştır. Kitlelerin partisi olarak, iktidara gelmek amacı ile kurulan ve bu yolda büyük bir umut olan partimizin, yerel seçimlerde aldığı sonuç ise oldukça düşündürücüdür. Hal böyleyken; Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’e karşı, 24 Haziran’dan başlayarak süregelen ve halen devam etmekte olan bir yapılanmanın hazırlığının olduğunu görmekteyiz. 

İYİ PARTİNİN KURUCULARI DİSKALİFİYE EDİLİYOR

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Hasan Seymen tarafından en son yapılan açıklama ile de görülmüştür ki; üst kurul delegelerinin yenilenerek olağanüstü kurultaya gidileceği açıklaması, İYİ Parti’nin kurucu unsurlarını diskalifiye etmek ve genel başkanımız Sayın Meral Akşener’e karşı planlanan kurgunun hayata geçmesini sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır. 

MERAL AKŞENER'SİZ BİR İYİ PARTİ HAZIRLANILIYOR

Planlanan kurgu; Meral Akşener’siz bir İYİ Parti hazırlığıdır. Bugün yaptığımız bu açıklama, planlanan kurguyu bozmak ve genel başkanımıza destek olmak için ülke genelindeki tüm kurucu unsurlarımızı, partililerimizi ve üst kurul delegelerimizi acil olarak göreve çağrı niteliğindedir. 

meralaksener-004.jpg

AKŞENER'İ CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Biz iktidar olmak ve genel başkanımız Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı olarak görmek isteyen İYİ Partilileriz! Bunun dışında heves ve çabası olanların, tüm plan ve hesapların karşısındayız. Birlik ve beraberliği tesis etmiş, üst yönetimi ile koordinasyonu tam olan güçlü bir teşkilat yapılanması elzemdir. 

MERAL AKŞENER'İ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY'A ÇAĞIRIYORUZ

Bu nedenlerle, teşkilatlarımızı ve parti tabanımızı rahatsız eden sebepleri, kuruluş felsefemizden uzaklaşılarak, her iki seçimde de yaşanan başarısızlıkta önemli rol oynamış olan isimlerin ve nedenlerin muhasebesini yapmak, kuruluş günlerine dönmek için genel başkanımız Sayın Meral Akşener’i ivedilikle “Olağanüstü Büyük Kurultay”ı toplantıya çağırmaya, Genel İdare Kurulumuzu bu meyanda karar almaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, İzmir’den yaptığımız bu çağrı, ülke genelinde  İYİ Partimize gönül veren herkeste vücut bulacaktı."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.