İYİ Parti’de “çarşaf” liste skandalı: Anahtarı FETÖ mü verdi?

İYİ Parti’de “çarşaf” liste skandalı: Anahtarı FETÖ mü verdi?

4. Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştiren İYİ Parti’de GİK üyeleri belli olurken, çarşaf listeden GİK’e o sıralamalar arasındakiler ağırlıkla seçildi.

Kongre konuşmasında Meral Akşener’in MHP’yi “haydut” yetiştirmekle suçladığı İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından 50 kişilik GİK belli oldu.

Kongrede oylama sonucu İYİ Parti’nin GİK’e giren isimlerinin büyük bir çoğunluğunun çarşaf listede 110 ile 160 sıralamasında aday olanlardan seçildiği görüldü.

İYİ Parti kulislerinden gelen bilgilere göre “demokrasi şöleni” diye nitelendirilen çarşaf listeye “anahtar” gölgesi düştü.

Toplam 239 adayın yarıştığı İYİ Parti’nin çarşaf listesinde oyların çok büyük bir çoğunluğunun listedeki 110 ile 160 sırasındaki adaylara çıktığı görüldü. İYİ Parti delegelerinin yüzde 28’nin katılmadığı 4. Olağanüstü Kurultayı’nda “anahtar listeyi” kimin verdiği merak konusu oldu.

İYİ PARTİ KONGRESİ’NDE FETÖ’YE SELAM MI ÇAKILDI?

Kulislerden gelen bilgilere göre çarşaf listeye 110-160 anahtarını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in verdiği ifade ediliyor. Ancak, Akşener’in anahtar listesinin neden 110 ile 160 arasındakiler için verildiği, daha doğrusu bir anahtar liste verilmesi durumunda bunun neden 110 ile 160 aralığında verildiği merak ediliyor.

FETÖ’nün şifrelerinde 11 rakamının önemli bir yer tuttuğu ve özellikle bunun ve katlı üzerinden mesajlar gönderdiği iddiaları gündemde yer tutarken “Akşener’in anahtarı” denilen listede 110 ile 160 arasındaki GİK adaylarının ağırlıklı olarak oy alması bu çerçevede oldukça anlamlı bulunduğu iddia ediliyor.

kacmaz.jpg

İYİ Parti delegelerinin verdikleri oylarla belirlenen ilk 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek GİK listesi ile Çarşaf Liste’de yer alan adaylar ve aldıkları oylar şu şekilde:

gik.jpggik1.jpggik2.jpggik3.jpggik4.jpggik5.jpggik6.jpggik7.jpggik8.jpggik9.jpggik10.jpg

aksener-siyasetcafe-004.jpg

 

Akşener'in Gülen'e övgü dizdiği görüntüler

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.