İYİ Parti’de HDP depremi sürüyor, Ümit Özdağ: 31 Mart'a kadar yokum

İYİ Parti’de HDP depremi sürüyor, Ümit Özdağ: 31 Mart'a kadar yokum

HDP’nin 7 büyükşehirde aday çıkarmayacağını ve Kandil’in de açıkça CHP İYİ Parti ittifakını destekleyeceğini ilan etmesinin ardından İYİ Parti’de deprem yaşanıyor. Partinin kurcularından olan Prof. Dr. Ümit Özdağ odasını boşalttığı iddia edildi.

HDP’nin CHP’nin adaylarını belli olmasının ardından 7 Büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını ilan etmesiyle Millet İttifakı’nın ortağı İYİ Parti’de büyük kaynama yaşanıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’nin adayı Tunç Soyer’e destek vermesi ve arkasından HDP’nin desteğinin ortaya çıkmasını “bizimle alakası yok diyerek” inkar etmesine rağmen parti üst yönetimi ve teşkilatlarda büyük tepkiler oluştu.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal bir Türk Milliyetçisi olarak yaşanan bu durumları kabul edemeyeceğini ilan ederek partisinden istifa ett.

ÜMİT ÖZDAĞ DEPREMİ

31 Mart yerel seçimler öncesinde CHP ile belediye başkan adaylıklarını paylaşan İYİ Parti’de HDP’nin ve Kandil’in açık desteğinin ardından artık mızrak çuvala sığmaz hale geldi.

Son olarak gelen bomba kulis haberine gere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ genel merkezdeki odasını boşalttığı ifade ediliyor.

Özdağ CHP ile işbirliği sürecinde yaşananlara büyük tepki gösterdi ve Genel Merkez’deki makam odasını boşalttı. İYİ Parti’nin kurucularından olan Ümit Özdağ’ın yakın zamanda bir açıklama yaparak İYİ Parti’den istifa edeceği kulislerde dillendirilirken Özdağ'dan flaş bir açıklama geldi ve bu iddiaları yalanladı.

ÖZDAĞ’DAN BİR GARİP AÇIKLAMA: 31 MART’A KADAR YOKUM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ söz konusu iddialar hakkında flaş bir açıklama yaparak "Odasını boşalttı" yönündeki haberleri, "Böyle bir şey yok" sözleriyle yalanladı.

Genel merkezdeki odasını boşaltmadığını ancak 31 Mart tarihine kadar İYİ Parti'yle ilgili programlara ara verdiğini belirten Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Bu kararımı genel başkanımıza da bildirdim" dedi. İstanbul milletvekili Özdağ, 31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler bitene kadar İYİ Parti'yle ilgili hiç bir programda yer almayacak. Ümit Özdağ'ın yerel seçim pazarlıklarında yaşanan tüm bu gelişmelere verdiği "31 Mart'a kadar yokum" tepkisi oldukça garip karşılandı.

İLGİLİ HABER

akseneryeni.jpg

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.