İYİ PARTİ'de şok gelişme! Kayyum atansın diye mahkemeye verildi

İYİ PARTİ'de şok gelişme! Kayyum atansın diye mahkemeye verildi

İYİ Parti’de sular durulmuyor. Kongre istekleri, Akşener’e karşı tek adamlık suçlamaları derken, parti yine mahkemelik oldu. Bu defa Parti’ye kayyum atanması için mahkemeye başvurdular.

MHP’den ihraç edildikten sonra büyük vaatlerle İYİ Partiyi kuran Meral Akşener’in teşkilatla sorunları hiç bitmiyor.

“Bizi kandırdı” iddiaları ile istifa edenlerin yanı sıra, Parti’deki haksızlıklara çözüm bulamayan üyeler mahkemeye taşınıyorlar.

Gerek sosyal medyada gerek mahkemelerde hak arayan üyelerin seslerini ise kendilerinden başka duyan yok.

Üyeler, istek ve taleplerini parti içerisinde çözemeyince soluğu mahkemede alıyorlar. Son olarak yaşanan ise İYİ Parti’nin “kayyum atansın” talebi ile mahkemeye verilmesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Av. Oğuz Hocaoğlu'nun göreve getirilmesinin hemen ardından harekete geçen partililer, İl ve İlçe Kongrelerinin tamamlanması ve İl ve İlçe Başkanlıklarına kayyum atanması için dava açtılar.

Seçimlerden önce kurulan İyi Parti'de Gaziantep İl ve ilçe kongreleri yapılmamış, seçimlerin yaklaşması bahanesiyle ileri bir tarihe ertelenmişti.

İyi Parti İl eski Başkanı Serkan Karakuş'un yerine İl Başkanlığı görevine Av. Oğuz Hocaoğlu atanınca da partililer mahkemeye koştu.

Parti içerisinde atama kararına tepki gösteren parti üyesi Murat Kanlı, Gaziantep 4.Sulh Hukuk Mahkemesine İyi Parti'ye Kayyum Ataması konusunda dava açtı.

İYİ PARTİ’YE KAYYUM DAVASI

Parti’ye kayyum atanması için dava açan Murat Kanlı’nın mahkemeye verdiği dava dilekçesi şöyle:

 "Mensubu olduğum İyi Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığı, Gaziantep İl Başkanlığı, İlçe Başkanlıkları 2018 yılı başında kurulmuştur. Siyasi Partiler Kanununa göre kuruluştan itibaren 6 ay içerisinde kongreye gitme zorunluluğu bulunmasına rağmen bugüne kadar kongre yapılmamıştır. Bu süre zarfında İyi Parti Genel Merkezi atama İl Başkanları ile anti demokratik bir şekilde süreci yönetmiştir. Bu uygulama ile bugüne kadar kongreye gitmemiştir ve partinin il ve ilçe yönetimlerini belirlememiştir. Siyasi Partiler Kanununa aykırı hareket edilmektedir. Her atanan il ve ilçe başkanı kongrenin yapılacağını söyleyerek oylama yoluna gitmektedirler. Şu anda yeni atanan İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu'nun Başkanlığı ve yönetimi münfesih durumdadır. Bu durum düzeltilmesi ve halihazırdaki İl ve İlçe Başkanlıklarının yerine mahkememiz tarafından kayyum tayin edilerek bir an önce Genel Kurulun yapılarak yeni yönetimin belirlenmesi için iş bu dava açma zorunluluğum doğmuştur" 

YENİ ATANAN İL BAŞKANINDAN TEPKİ GELDİ

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığına atanan Av. Oğuz Hocaoğlu ise bu olaya tepki göstererek: 

" Nizip Mevcut ilçe Başkanı Kenan Çakır ve arkadaşları, Gaziantep İl ve İlçe teşkilatlarını kayyuma devretmek için Gaziantep 4.Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtılar. Kayyum için ismi geçenler ise Zeki Belivanlı, Kenan Çakır ve Mustafa Kâmil Altınbaş'tır. Bu konu ile alakalı olarak söyleyeceğim sadece şudur. Bu çabalar partimizi zayıflatmak öte bir durum değildir. Nafile çabalardır." İfadelerini kullandı.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.