İYİ Parti'de 'Tek parti' kongresi Oylama açık yapılacak

İYİ Parti'de 'Tek parti' kongresi Oylama açık yapılacak

2017 yılında kurulan İYİ Parti, bugün 3. olağanüstü kurultayını yapacak. Kurultayda genel başkanın yetkileri artırılacak ve yönetimde tek söz sahibi olmasının yolu açılacak.

25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti, bugün 3. olağanüstü kurultayını yapacak. Gündeminde ağırlıkla tüzük tadili olan kongrede, genel başkanın yetkileri artırılacak ve yönetimde tek söz sahibi olmasının yolu açılacak.

Katılımın beklendiği düzeyde olmadığı kongre öncesi skandal bir iddia da gündeme geldi. Delegelerin çoğunun tepkisini çeken tüzük tadil maddelerinin oylaması kapalı değil, talebe rağmen genel başkanın talimatıyla açık usülde yapılacak. Sandık kurulmadan el kaldırarak oylanacak maddeler için, salondaki çoğunluğun el kaldırması yeterli sayılacak.

54779.jpg

Parti üyelerinin alınmayacağı, sadece üst kurul delegelerinin bulunacağı Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki kurultay için şehir dışındaki delegeler dün Ankara'ya ulaştı.

DELEGELER DİLEKÇE HAZIRLADI

Kulislerin yapıldığı dün geceki otel toplantılarında, skandal bir iddia ortalığı karıştırdı. Davet edilmelerine rağmen Ankara'ya gelmeyen ve kurultaya katılmayacağı öğrenilen üst kurul delegelerinin salona giriş kartlarının oy kullanma yetkisi olmayan kişilere verildiği iddia edildi. Tartışmaların yaşanmasının ardından, "El kaldırıp oy kullanmayacak, sadece salona girecek" denilen bazı partililerden, verilen salona giriş kartlarının geri alınacağı söylendi. Skandal iddianın duyulmasının ardından bir grup delege, gece yarısı hazırladıkları dilekçeyi kongre salonunda divan kurulu başkanlığına ve hükümet komiserine sunacak, salonda kimlik kontrolü talep edecek.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.