İYİ Parti kurultayında Meral Akşener'e 'tek adamlık' yetkisi

İYİ Parti kurultayında Meral Akşener'e 'tek adamlık' yetkisi

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'tek adam' diyen Meral Akşener, partisi İYİ Parti'yi toplayarak kendisine'tek adamlık' yetkisi verdirecek. Böylece Akşener istediği zaman üyelerinden GİK dışından 3 kişiye Başkanlık Divanı'nda görev verebilecek.

Yerel seçimlerin tek kaybedeni olan İYİ Parti'de ortaya çıkabilecek baş kaldırıya karşı önlemler alınıyor. 31 Mart seçimlerinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı safta mücadele eden İYİ Parti'de bir çok il, ilçe ve gençlik kolları başkanı ya bu duruma karşı çıktıkları için görevden alındı yada bu duruma tepki gösterip istifa etti. 

MUHALİF SESLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Seçimleri bitmesine rağmen hesaplaşmayı İstanbul seçimlerinin tekrarlanacak 23 Haziran sonrasına bırakan muhalif İYİ Partililere karşı önlem alınmaya çalışılıyor. 

Yerel seçimlerin ardından olağan üstü tüzük değişikliğine gitmeye hazırlanan İYİ Parti’de Meral Akşener'e verilecek yetki ile 'tek adamlık' olarak görülürken içeriden yaşanabilecek bir muhalif çıkış ise anında görevine son verilerek önüne geçilecek. 

HDP ile kurulan işbirliğe tepkiler son bulmadan 31 Mart Yerel Seçimlerinden hezimetle çıkan İYİ Parti bir tane bile il belediye başkanı kazanamadı. Bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanlığı kazandığı 31 Martta yalnızca 22 ilçe ve belde belediye ile kalan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener buna rağmen, 'İyiler kazandı' diyerek övünmekten geri de kalmadı. 

PARTİ İÇİ KRİZİN ÖNÜNE GEÇİLMEK İSTENİYOR 

Akşener hem PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliğine hem de seçim hezimetine kulak tıkarken, CHP'nin Ankara'yı kazandırmakla ve yenilecek olan İstanbul'da HDP'den sonra en büyük destek ile CHP'nin adayına oy çokluğu sağlamakla övünmeye devam ediyor. Bu şekilde parti tabanını sakinleştirmeye çalışan Akşener ancak seçim sonrası ise yaşanacak parti içi krizin önüne geçmek için hamleler yapıyor. 

İYİ Parti yerel seçim hezimetiyle partide çıkması beklenen başkaldırının önüne geçmek için 3. olağanüstü kurultayına gitmeye hazırlanıyor. Kongreye gitmenin en büyük sebebi ise tüzük değişikliği. Tüzük değişikliğinin birinci gündem olacağı kurultay programı netleşti.

Yeni tüzük değişikliğine göre 120 olan Genel İdare Kurulu üyesi 50'ye düşürülerek içerdeki muhalefet ve çatlak sesler tamamen bastırılmış olunacak. Yeni tüzük bununla da kalmayıp Akşener'e istediği zaman 3 kişiyi GİK dışından başkanlık divanına görev verebilecek. 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPILIYOR 

Parti kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00'da Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener liderliğinde gerçekleştirilecek kurultayın gündem maddelerinin ilk konusu 'Parti Tüzük Komisyonunun kurulması ve çalışması' olacak. Kurultayda, Meral Akşener bir konuşma yaptıktan sonra parti Tüzük Komisyonundan gelen rapor okunacak.  Ve ardından kurultayda değişiklik önerileri oylanarak karara bağlanacak.

ADALETSİZ DAĞITILDIĞI KONUŞULAN HAZİNE YARDIMI GÜNDEME GELECEK"

Apar topar ve sessiz sedasız olağanüstü yapılacak kurultayda alınacak kararlar sonrası Meral Akşener bir teşekkür konuşması beklenirken, kurultayda ayrıca, 'Uygulamada doğan aksaklıkları giderecek düzenlemeler' yapılması, Genel Başkanı kadın olana partide Kadın kollarının kurulması da yer alacak. 

Hazineden alınan yardımın adaletsiz ve dengesiz olduğu tartışılan İYİ Parti'de yine kurultayda, hazine yardımının teşkilatlara nasıl dağıtılacağı ve yöntem belirlenecek.

MERAL AKŞENER'E 'TEK ADAMLIK' YETKİSİ GELİYOR 

Daha yakın bir zaman önce 80'ne çıkartılan Genel İdare Kurulu (GİK) sayısı ise 'tek adamcılık' gereği 50 kişiye düşürülecek. Böylece kurultayda hayata geçilecek olan tüzük değişikliği ile Meral Akşener, istediği zaman, Genel İdare Kurulu (GİK) dışından parti üyesi olan 3 kişiye Başkanlık Divanı'nda görev verebilecek. Böylece GİK'te aksi ve çatlak ses çıkması halinde Akşener görev vereceği 3 kişi ile dengeyi lehine kullanacak. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.