İYİ Parti'den CHP'ye 'yapay zeka' göndermesi

İYİ Parti'den CHP'ye 'yapay zeka' göndermesi

CHP lideri Özgür Özel'in gösterecekleri adaylar için yaptıkları anket çalışmalarında yapay zekadan faydalandıklarını açıklamasına İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan tepki geldi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Zorlu, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği ancak tepkiler üzerine geri çekmeye hazırlandığı Lütfü Savaş krizi ve CHP lideri Özgür Özel'in gösterecekleri adaylar için yaptıkları anket çalışmalarında yapay zekadan faydalandıklarını belirtmesiyle ilgili de konuştu.

Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

“Başka bir partinin Hatay’da göstereceği adayla ilgili çok fazla ilgilendiğimizi söyleyemem ama bizim bir adayımız var. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Nusret Cömert. İnanın yarış daha da rekabetli bir iklimde geçecek. Bu yarışı İYİ Parti’nin göğüsleyeceğini ifade etmek isterim. İkinci husus ise, yapay zeka konusu. Bunu ben de takip ettim. Böyle teknolojilerin siyasete uyarlanması faydalı bir şey ama keşke bu anlayışı, 14 Mayıs’tan önce İYİ Parti bu kaygılarını ortaya koyduğunda, Sayın Meral Akşener; o masada bu iddiasını, bu teklifini getirdiğinde de yapmış olsalardı bugün belki çok farklı bir Türkiye’ye uyanmış olacaktık.”


Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.