İYİ Parti’den PKK açılımı: İşte Kürtçe pankartın perde arkası

İYİ Parti’den PKK açılımı: İşte Kürtçe pankartın perde arkası

Meral Akşener’in merkezde siyaset yapmak için kurduğu İYİ Parti, Güneydoğu’da resmen PKK açılımı yaptı. Gazeteci yazar Alper Aksoy Diyarbakır’da açıklan Kürtçe pankarın perde arkasını ifşa etti.

AK PARTİ’NİN BIRAKTIĞI YERDEN ÇÖZÜM SÜRECİ

MHP’yi ve Devlet Bahçeli’yi Türk Milliyetçiliğinden savrulmak ve AK Parti’nin peşine takılmakla suçlayarak ihraç veya ayrılık yoluyla ayrılanların Meral Akşener ile birlikte kurdukları İYİ Parti, AK Parti’nin bıraktığı yerden çözüm sürecini hortlatmanın peşinde.

BAHÇELİ MUHALİFİ ALPER AKSOY İFŞA ETTİ

İYİ Parti’ye kuruluşunda verdiği destek ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye müzmin muhalefetiyle bilinen gazeteci yazar Alper Aksoy, kişisel facebook sayfasından Meral Akşener’in Diyarbakır ziyareti sırasında açılan Kürtçe pankartın arka planını yazdı.

AKŞENER: ASLEN DİYARBAKIRLIYIM

Bugün nedeni ve sonucu oldukça karışık olan ve adeta gözlerden kaçırılarak gerçekleştirilecek olan 1. Olağan Genel Kurulu’nu yapacak olan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır ziyaretinde “Baba tarafından Balkanlara Diyarbakır’dan göç ettiklerini ve aslının Diyarbakırlı olduğunu açıklamıştı.

İŞİN ARKASINDA KORAY AYDIN MI VAR?

Yazar Alper Aksoy’un İYİ Parti’yi kökünden sarsacak olan “Diyarbakır’daki Kürtçe pankartın perde arkası” başlıklı Facebook’taki paylaşımı şöyle: (Ara başlıklar siyasetcafe.com’a aittir.)

 

“DİYARBAKIR’DAKİ KÜRTÇE PANKARTIN PERDE ARKASI

Fikir kaynakları kurutulan siyasi kitleleri şarlatanlar yönetir. Bu şarlatalar ise günümüzde siyasetçilerdir.
Ziya Gökalp’i, Sadri Maksudi’yi, Zeki Velidi’yi, Hilmi Ziya’yı, Cemil Meriç’i, Erol Güngör’ü tanımayan boş beyinler siyasilerin oyuncağı olurlar.
Günümüzde Nihal Atsız’ın kitapları senede 1000 adet zar zor alıcı bulurken, mesela Zülfü Livaneli’nin herhangi bir romanı senede 100.000 satar. Türk milliyetçisi geçinen parti amigolarına verilen iş slogan atmak, körü körüne savunma yapmaktır. sadece.
***
Akşener’in Diyarbakır gezisinde Kürtçe pankart açıldı. Daha önce Ak Partinin, MHP’nin mitinglerinde Kürtçe pankart açıldığında bunu ihanetle suçlayanlar hemen savunmaya geçtiler: “Biz Türkiye’nin bütününü kucaklayacağız, Kürtçe pankart açılması çok normaldir”. Fikir adamlarından beslenmeyen parti amigoları siyasetçilerin konjektürel tavırlarını fikir, ülkü, ideoloji zannederler. İşte onun içindir ki iki yıl önce Kürtçe pankart “İhanet” iken şimdi “Çok normal”e değişim geçirir.
***
AYHAN ÇEVİK BAŞ ROLDE

Şimdi gelelim Diyarbakır pankartına.
Akşener İyi Parti’ye genel başkan olduktan sonra teşkilat başkanlığına Koray Aydın’ı getirir... Koray Aydın da Doğu Anadolu’nun teşkilatdırma işini Ayhan Çevik, İbrahim Oral ve Kazım Ataoğlu’na havale eder. Şimdi bu üç ismi kısaca tanıyalım:
Ayhan Çevik MHP eski Van vekilidir. Van’ın PKK hakimiyetine girmesine yardımcı olduğu söylenir. Koray Aydın’ın Bayındırlık Bakanlığı döneminde devlet ihalelerinin PKK yandaşı ailelere verilmesinde aracılık yaptığı Vanlılarca iddia edilmiştir. Hangi şartlarda aracılık yapılmıştır, paylaşım detayları ne şekildedir bilemiyoruz. Vebali günahı onun boynuna.
İbrahim Halil Oral MHP eski Bitlis vekilidir. Rahmetli Ali Güngör’ün Türk Kardeşlik Merkezi’ndeki bir toplantıda “Kürtlere eğitim hakkını verelim, onlar da bizim kardeşimiz, Kürtçe Eğitim yapsınlar, ne olur sanki” diyebilecek kadar şuursuzdur.
Kazım Ataoğlu Refah Partisinden vekillik, Anavatan’dan İl Başkanığı en son da Ak Parti’den vekillik yapmış maharetli bir isimdir. Renk değiştirmede hiçbir canlı türü Kazım Hoca ile yarışamaz.
***
İYİ PARTİ PKK İŞBİRLİĞİ AÇIĞA ÇIKTI

İşte bu üçlü Diyarbakır’a giderler.
Diyarbakır’da İyi Parti il Başkanlığı’na talip üç ekip vardır.
1. MHP’nin Başbuğ dönemindeki uç beyleri. Koray’ın saç ayağı isimler bunlarla görüşme tenezzülünde bulunmaz. Hatta Ayhan Çevik bir telefon görüşmesinde “Biz ülkücü parti değiliz gardaş” der.
2. Ensarioğlu ailesinden Siraç Ensarioğlu, çok temiz bir aile değildir ama Hanililere göre daha etkin bir ailedir. Koray Aydın’ın saçayağı isimler bunlarla da arasına mesafe koyup görüşme isteklerini reddeder.
Ayhan Çevik, İbrahim Oral, Kazım Ataoğlu’nun düşündüğü isim Hanili Zeynel Abidin Aktay’dır. Şimdi kameramızı bu isme zumlayalım.
1. Zeynel Abidin Aktay PKK’nın nüvesini oluşturan DDKO’nın genç militan kadrosundan yetişmiştir.
2. Hanili Aktaylar PKK’nın kurulduğu ilk günden beri destekçisidir.
3. Hanili bu aile seksenli yıllarda soyadlarını Zorlu olarak değiştirmiştir.
4. Zeynel Abidin’in amcaoğlu Gani Zorlu şu an Kandil’de PKK kadrosunda üst düzey yöneticidir.
5. Yine amcaoğlu Yansur Zorlu Gabar Dağında Türk Mehmetçiği tarafından zımbalanmıştır.
6. Hanili Zorlu ailesinin yirmi kadar genci çeşitli askeri operasyonlarda nalları havaya dikmiştir.
7. HDP’den Hani Belediye Başkanı seçilen Abdurahman Zorlu da Zeynel Abidin’in amca oğludur. PKK yandaşlığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığınca görevden alınmıştır.
Evet, İyi Parti’nin müstakbel Diyarbakır İl Başkanı olacak kişinin seceresini daha uzatırım ama bu kadarı yetmez mi?
***
“HER ŞEYİ ÇEVİK PLANLADI”

Hanili Zeynel Abidin’in il başkanlığı onaylanmamıştır ama Koray’ın sacayakları el sıkışıp söz vermiştir.
Meral Akşener işte tam bu günlerde Diyarbakır’a gelecektir. Ensarioğlu ailesi ve Başbuğ’un uç beyleri dışlanarak, Akşener’i karşılama işi, haliyle PKK’lı ailece organize edilecektir. MHP’nin eski yöneticilerinin içleri kan ağlamaktadır. Davetli olmadıkları halde havaalanına 50 arabalık bir konvoyla yola çıkarlar. O da ne?.. Hanili PKK’lı Zorlu ailesinin adamlarının açtığı pankartı ilk orada görürler. Duruma müdahele etmek isteyenler olur ama içlerinden birisi: “Durun!..” der, “Bu İyi Parti değil mi bizi saf dışı eden?.. Bırakın sarhoşu, yıkıldığı yere kadar gitsin...”
Cizre yolunda eski bir MHP yöneticisi Kazım Ataoğlu’na sorar:
“Bu Kürtçe pankartı siz mi düşündünüz?”
“Ayhan Çevik’e sorun” der Kazım Ataoğlu, “Her şeyi o planladı.”
***
“Yohh gardaş, bu işte İyi Parti’nin heeeççç günahı yok” diyenler, hadi bakalım size iyi savunmalar.”

aksoy.pngaksoy1.pngaksoy2.png

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum