İYİ Parti'ye büyük şok: Seçimlere katılamaz!

İYİ Parti'ye büyük şok: Seçimlere katılamaz!

Ani bir kararla Büyük Kurultay yapacağını açıklayan İYİ Parti’nin Kurultay sonuçlarının geçersiz olacağı ve bu şekilde seçimlere giremeyeceği iddia edildi.

“GEÇERSİZ SAYILACAK”

MHP’de gerçekleşen ancak sonuçları geçersiz sayılan Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının icra yoluyla uygulanmasını Meral Akşener’e tavsiye eden ancak sözü dikkate alınmayan ünlü hukukçu Recep Özcan, İYİ Parti’nin gerçekleşecek Büyük Kurultayı hakkında flaş bir iddiada bulundu.

“ERKEN SEÇİME KATILAMAZ”

Özcan, 10 Aralık Pazar günü yapılacak İYİ Parti Büyük Kongresi’nin Yargıtay Savcılığınca geçerli sayılmayacağını ifade etti. Büyük Kongre’nin İYİ Parti’nin teşkilatlanmasını tamamlamadan Kurucular Kurulu ile yapılmasının büyük bir sıkıntı olduğunu açıklayan Recep Özcan, bu durumda Kongre’nin Yargıtay tarafından geçerli Büyük Kongre sayılmayacağını ve bu durumda da İYİ Parti’nin muhtemel bir erken seçime katılmasının mümkün olmadığını belirtti.

“DAHA ÖNCE ÖRNEĞİ VAR” İDDİASI

Özcan açıklamasında “Daha önce bir iki partinin bu şekilde genel kurul yaptığı ve seçime katıldığı ifadesi muğlak ve konjonktürel bir durumdur. Kanuna aykırı bir durumun gözden kaçması, ya da müsamaha görmesi, kanunu ortadan kaldırmadığı gibi yeni madde de yaratmaz” dedi.

“SEÇİLMİŞ DELEGELER OLMALI”

Özcan, İYİ Parti’nin Büyük Kongresi için seçilmiş delegelerle gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu nedenle yarın ki toplantının kuvvetle muhtemel seçime katılma şartı sayılmayacağı öngörüsüyle, erken seçim olasılıkları da dikkate alınarak acilen seçilmiş delegelerle büyük kongre toplanmalıdır” dedi.

İŞTE SÖZ KONUSU MADDELER

iyikongre.jpgiyikongre1.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum