İYİ Parti’den şok karar! Hepimiz istifa ederiz

İYİ Parti’den şok karar! Hepimiz istifa ederiz

İYİ Parti’de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ağustos’ta yapılacak seçimli olağanüstü kongresine aday olmayacağını açıklamasının ardından parti içerisinde hareketli saatler yaşanıyor.

Meral Akşener'in, tüm ısrarlara rağmen kararından vazgeçmemesi üzerine  bir karar da İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan geldi. 'Akşener yoksa biz de yokuz' diyen Divan üyeleri, saat 11.00'den beri sürdürdükleri toplantının ardından yeni bir karar daha aldı.

Başkanlık Divanı, tüm partililere Akşener'in evine gitme çağrısında bulundu.

İYİ Parti’de kriz tırmanarak devam ediyor. Afyon toplantısının ardından bir daha aday olmayacağını belirterek, görevi bıraktığını söyleyen Akşener, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı ve kararının kesin olduğunu aday olmayacağını ifade etti.

Bu açıklamanın ardından Başkanlık Divanı acil olarak toplandı. Saat 11.00’den beri süren toplantıda önemli kararlar alındı. Onlardan bir tanesi ‘Tek adayımız var Akşener’ oldu. Bu karardan kısa bir süre sonra da İYİ Parti Genel Başkanı’na İYİ Parti Başkanlık Divanı’ndan rest gibi bir karar daha çıktı.

İşte o karar:

İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener kararından dönmeyip aday olmazsa, biz tüm Başkanlık Divanı üyeleri de kendisi gibi görevi bırakacağız. Meral Akşener yoksa biz de yokuz.

aksener-senaryo.jpg

İYİ PARTİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Alınan rest gibi bu karar da Başkanlık Divanı için yeterli olmadı. Divan Başkanlığı, bu kez de tüm partililere çağrıda bulundu ve Cumartesi günü Divan üyelerinin öncülüğünde Akşener’in Üsküdar’daki evine gidilmesini istedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.