İYİ Partili Çıray'dan "Trump" özrü

İYİ Partili Çıray'dan "Trump" özrü

İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu ve özür diledi. Çıray dün yaptığı açıklamadan dolayı özür mesajı yayınladı. İşte ayrıntılar;

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’nin Genel Sekreteri Aytun Çıray, dün yaptığı ‘Trump Towers'a el konsun’ açıklamasından dolayı Twitter hesabından özür diledi.

İYİParti Sözcüsü ve Genel Sekreteri Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım uygulanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Şişli’de Doğan Holding'e ait Trump Towers’a el konması çağrısında bulundu. Bu açıklamanın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Çıray'a Trump Towers’ın mülkiyetinin ABD Başkanı Donald Trump’a ait olmadığını hatırlattı. Çıray bu tepkilerin ardından kişisel Twitter hesabından özür diledi.

İşte Aytun Çıray’ın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"ABD'nin sembolik olarak iki bakanımızın mallarına el koyma kararı üzerine mütekabiliyet gereği Türk Hükümeti'nin de Trump'ın mallarına el koyması gereğini ifade etmek için yazdığım metinde 'Trump Towers'a el konulmalı ifadem olmuştu.

Mütekabiliyet gereği yaptırımda ısrarlıyım, ancak açıklamam üzerine Trump AVM YKB şahsımı arayarak Trump'la anlaşmalarının sadece isim hakkı konusunda olduğunu, onun da iptali için hukuki girişimde bulunduklarını anlattı. Düzeltir, kendilerinden ve kamuoyundan özür dilerim."

ciray-001.jpg

siyasetcafe.com

son-dk-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.