İYİ Parti'li Özdağ: Seçim yenilenirse 'Terör olayları artar'

İYİ Parti'li Özdağ: Seçim yenilenirse 'Terör olayları artar'

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul seçiminin tekrarlanması durumunda, ekonominin duracağını, doların fırlayacağını ve terör olaylarının artacağını iddia etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, KRT TV’de katıldığı yayında İstanbul’da seçimin tekrarlanması durumunda adeta bir kaos planı çizerek ekonominin duracağını, doların fırlayacağını ve terör olaylarının artacağını iddia etti. 

TÜM ÖRGÜTLER İSTANBUL'A GELECEK

Yerel seçimlerden hemen sonra partide ki genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden İYİ Partili Ümit Özdağ yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;

“Yatırımcıların Türkiye'de hukuk olduğuna inanma ihtiyacı var. Seçimler bitmiştir. Kazanan kazanmıştır. Kaybeden kaybetmişti. Önümüze bakalım. Ama İstanbul'da seçimlerin tekrarlandığını düşünelim. Bakın ne olacak? Olacak şu;  Bütün siyasi partiler siyasi güçlerini bir ilde toplayacak.

AKP, CHP, MHP, İYİ Parti Milletvekilleri İstanbul'a gelecek. Bütün parlamento İstanbul’da toplanacak. Örgütler gelecek il ilçe başkanları gelecek."

DOLAR FIRLAYACAK: TERÖR OLAYLARI ARTACAK

Özdağ İstanbul seçimlerinin yenilenmesi halinde doların fırlayacağını ve terör olaylarının artacağını iddia ederek şunları kaydetti;

"Bu arada ekonomi duracak, dolar fırlayacak. Bu arada Avrupa’dan seçimlere ilişkin eleştiri yükselecek. Merkez Bankası’nda ne kadar rezerv var. Yetersiz olduğu kesin. Bu dar alanda paslaşmalar başlayacak, doğrusu kriz çok yakın olacak. Böyle dar alanda tahrik, provokasyon ihtimali de sürekli artar. Terör örgütleri, terör örgütlerinin dış bağlantıları. Terör örgütlerinin dış bağlantılarından iç bağlantıları. Yani Türkiye’yi karıştırmak isteyen bütün güçlere meydan açarsınız."

"ANAYASASI ASKIDA OLAN BİR ÜLKEYİZ"

Ümit Özdağ, Türkiye'de Anayasanın adeta bir darbe dönemi gibi askıya alındığını iddia ederken İstanbul seçiminin tekrarlanacağını düşünmediğini belirterek, “YSK’nın seçimleri iptal etmesi mümkün olur mu çok zannetmiyorum. Ama burası Türkiye. Anayasası askıda olan bir ülkeyiz. Zaman zaman hukukun çok rahatlıkla eve yollandığı bir ülkeyiz. Onun için bitti diyemiyoruz. YSK’nın son kararı alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum