Mansur Yavaş sözünü 23 Nisan'da yedi Hani ücretsiz olacaktı?

Mansur Yavaş sözünü 23 Nisan'da yedi Hani ücretsiz olacaktı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 gün önce yeni seçilen partili belediye başkanlarına gönderdiği talimatı hiçe saydı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni seçilen partili belediye başkanlarına göreve başlarken dikkate almaları gerekenlerin yazılı olduğu bir talimat gönderdi. Talimat 10 maddeden oluştu.

Talimatın 8'inci maddesinde şunları yer verildi:

'Ulaşımın dini ve milli bayramlarda ücretsiz olması konusunda belediye meclislerinden karar alınmalı. Özellikle gençlerin ve çocukların okul servisi ile toplu taşıma masraflarının en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar en kısa sürede tamamlanmalı.'

Dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ydı. Herkes bayram öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşımın ücretsiz olacağı açıklamasını bekledi. Ancak Başkan Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 gün önce gönderdiği talimatı hiçe saydı.

Bayram günü Ankara'da kent içi toplu ulaşımda normal ücret tarifesi uygulandı. Törenleri izlemek için Kızılay Meydanı'na akın eden binlerce Ankaralı tam bilet ücreti olan 2.5 lira ödemek zorunda kaldı.

Ankaralılar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi:

BÜŞRA Nur Alkul: Milli bayramlarda insanlar kalkıp da hadi kaynımın 23 Nisanı'nı kutlayalım diye gitmek yok, buradaki amaç aslında insanların birbirini ziyaret ederken kolaylık yaşamaları. Gerçekten güzel oluyor. Çoğu insanın arabası yok. Otobüslerde daha çok para veriyorlar. Akrabalık ilişkilerini sıkı tutmak güçlü tutmak. Düşünce güzel fakat uygulamada yok. Kılıçdaroğlu hiçbir zaman verdiği sözü tutmuyor ki bunu tutsun. O yüzden çok şaşırmadım. Baştaki yapamadıktan sonra Mansur Yavaş ne yapsın. Belediyeye çok güvenmemek lazım.

ENES Ören: Çocuklar için ücretsiz olsaydı ne olurdu? O kadar çocuk Anıtkabir'e, okula, gezmeye gidiyor. Kılıçdaroğlu böyle bir açıklama yaptıysa arkasında durması lazımdı. Bu bir vaaddir. Hani nerede Mansur Yavaş hani girişimleri ne yapıyor? Gelir gelmez farkını göstermesi lazımdı. Böyle söyleyince yeni geldi daha diyorlar. O zaman açıklama yapmayacaksın.

FATIH Özer: Geçtiğimiz yıllarda dini bayramlarda ücretsizdi. Ve güzel bir düşünceydi. Ben ikisinin birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu düşünüyorum. Bakalım kazandılar ama neler yapacaklar. Ya da yapabilecekler mi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği şeylere belediye başkanları kulak asmamış. Kendi aralarında irtibat kuramıyorlar, kaldı ki memlekete hayırlı işler yapmak.

BIRCAN Erkök: 10 yıldır Ankara'dayım. Milli bayramların da ücretsiz olmasını isterdim. Bugün çocukların bayramı ücretsiz olmalıydı. İhtiyacı olan çok insan var. Hem aileler hem çocuklar açısından.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.