İyi Partili Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu fena kapıştı

İyi Partili Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu fena kapıştı

İçişleri Bakanı Soylu ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ sosyal medya platformu Twitter’da fena kapıştı. İşte haberin detayları;

Sosyal medya hesabından öğlen saatlerinde bir paylaşımda bulunan Ümit Özdağ, 11 Uygur Türkü’nün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bekletildiğini ve Türkiye’ye sokulmadığını ifade ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu eleştirilerde bulundu:

“Süleyman Soylu 380 bin Suriyeli çocuğa vatandaşlık verelim diyor. Çocuklara verilince anne ve baba ile ortalama 3 kardeş ile birlikte 2 milyon 280 bin Suriyeliye vatandaşlık verilecek.”

ozdag---soylu-1.jpg

Ümit Özdağ’ın eleştirilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter’dan yanıt verdi.

Ak Parti'de kriz büyüyor: Hepsi görevden alındı

Ümit Özdağ’ın 11 Uygur ile ilgili bilgisinin yanlış olduğunu söyleyen Bakan Süleyman Soylu Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sadece ikametli 35.000 Özbek, 20.000 Uygur misafirimiz var.  11 Uygur ile ilgili bilgin yanlış. Havalimanında değiller. Türkiye’ye gelişleri, sahte pasaportları ile ilgili soruşturma yapıyoruz. Fitne ruhunu sarmış, bela okuyorsun. Allah akıl sağlığı versin.

ozdag---soylu-2.jpg

AKLINI KİRAYA VERENLER ANLAMAZ

Twitter’dan paylaşımlarına devam eden Süleyman Soylu, “Türkiye’de doğan 380.000 çocuk için de söylediğim şu; Keşke doğduklarında vatandaş yapsaydık ama geçti. Bu meclisin tasarrufudur. Memleketlerine döndüklerinde bir ceplerinde Ayyıldızlı kimlik kartı olsaydı nesillerine büyük mirastı. Ancak ne dediğimi aklını kiraya verenler anlamaz” açıklamasında bulundu.

ozdag---soylu-3.jpg

Bakan Soylu’nun kendisine yönelik eleştirilerine ve açıklamalarına yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Yardımcısı Ümit Özdağ, şu soruları yöneltti ve açıklamalarda bulundu:

Mahkeme kararını verdi: Bakan Soylu’ya şok ceza

ALLAH BENDE AKLIN YARISINI SANA NASİP ETSEYDİ…

5 milyon Suriyeliyi pasaport ile mi aldın? Vatandaşlık verelim diyerek şimdi daha fazla Suriyelinin gelmesine neden oluyorsun. Allah bendeki aklın yarısını sana nasip etseydi bugün Türkiye'de 5 milyon Suriyeli olmazdı.

ozdag---soylu-4.jpgozdag---soylu-5.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.