İYİ Partili vekil Ümit Dikbayır: Akşener hesaplarını incelettiğimi ispat ederse istifa ederim

İYİ Partili vekil Ümit Dikbayır: Akşener hesaplarını incelettiğimi ispat ederse istifa ederim

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Meral Akşener’in 'Ailemin hesaplarını incelettiler' iddiasına 'Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım' sözleriyle cevap verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener geçen haftalardaki bir grup toplantısında parti içinden ihanete uğradığını söyledi.

Oğlunun banka hesaplarının gayri resmi olarak kontrol edildiğini söyleyen Akşener, 'Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. Kanıtlanırsa siyaseti bırakırım' dedi.

Akşener'in bu sözleri İYİ Parti'de deprem etkisi yarattı, kulisler hareketlendi.

Akşener'in ihanete uğradım sözleriyle Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ı kastettiği iddia edildi.

İddiaya göre Akşener'in ve ailesinin banka hesaplarını inceleten isim Dikbayır idi.

 

dvdv-008.jpg

 

ÜMİT DİKBAYIR DİLEKÇE VERDİ

 

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Akşener'in bu ithamının ardından bir dilekçe verdi.

Dikbayır, Meral Akşener'in ve ailesinin, Meral Akşener'in özel kalemi ile bu özel kalemin eşi olan şahsın hesaplarının incelenmesini istedi.

 

İşte Dikbayır'ın verdiği dilekçe:

 

sedfghjk.JPG

 

SÖZCÜ’ye konuşan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Akşener’in iddiasına 'Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım' sözleriyle cevap verdi.

 

Akşener'in açıklamalarını değerlendiren Dikbayır şunları söyledi:

 

'Genel Başkan konuşmasında dil değiştirdi. Daha önce, kendisinin banka hesaplarının incelendiği söylemişti, şimdi ise ‘benim değil, kocamın ve gelinimin hesaplarını incelemişler' diyor. Önce, bu gayri resmi inceleme bilgisinin devletten geldiğini söylemişti, şimdi ise ‘Bu bilgi gayri resmi ulaştı' diyor. Bankaya resmi olarak soracaklarını, banka yetkililerinin ‘Bilmiyoruz' diyebileceğini söylüyor. Kimin banka hesabına girildiği bilgisayar incelemesiyle hemen ortaya çıkar. Genel Başkan araştırmanın gayri resmi yapıldığını söylemekle ağız değiştirdi. Bunların hepsinin dedikodu, iftira olduğu ortaya çıktı. Genel Başkan'dan beklentim, beni nasıl kamuoyu önüne attılarsa, şimdi de kamuoyu önüne çıkıp, ‘Beni yanıltmışlar' deyip açıklama yapmalı. Kendisini kim yanılttıysa, bu iftiraları kim önüne getirdiyse gereğini yapmalı.'

 

'İSPATLASINLAR İSTİFA EDERİM'

 

Dikbayır, şöyle devam etti:

 

'Yok banka hesaplarını incelettirmişim, yok partinin parasının yenildiğini söylemişim, yok belediyelerle iş yapmışım. Ben de şunu söylüyorum: Alnım açık, yüzüm pak. Ne benim, ne ailem, ne sülalemin belediyelerle işi olmamıştır, bundan sonra da olmaz. Bir kuruşluk iş yaptığımı ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa ederim.'


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.