İYİ Parti'ye yakın yeniçağ gazetesine operasyon iddiası

İYİ Parti'ye yakın yeniçağ gazetesine operasyon iddiası

Sahibi İYİ Parti Milletvekili olan ve İYİ Parti'nin gazetesi olarak bilinen yeniçağ gazetesi yazarlarına e-operasyon yapıldığı iddia edildi.

Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın sosyal medya hesaplarına operasyon yapıldığı iddia edildi.

Sahibi İYİ Parti Milletvekili olan Ahmet Çelik'in yeniçağ gazetesinin yazarlarına e-operasyon yapıldığı ve yazarların sosyal medya hesapları ele geçirildiği iddia edildi.

Libya'da şehitlerimiz var diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitler hakkında bilgi vermemiş, isim ve sayı söylememişti

Ancak sosyal medyada şehitlerin kimliği ile ilgili paylaşımlar ve doğruluğu teyit edilmeyen bilgiler paylaşılmaya başlandı.

Bu paylaşımlardan biri de yeniçağ yazarlarına aitti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir kurumu bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmazken, sosyal medyada paylaşılması tepki çekti.

Kritik bir mücadele yürüttüğümüz ve "Mavi Vatan" dediğimiz Doğu Akdeniz'de ki varlığımızı sürdürmek için Libya'da bulunan TSK mensuplarının kayıp verdiği bilgilerini  basına yansıtmamanın bir güvenlik politikası ve psikolojik savaşın gereği olduğu mümkündür.

Nitekim, bunun dünyada bir çok örneği vardır. En son İran'ın ( Kasım Süleymani'nin intikamını almak için) Irak'taki ABD üslerine yaptığı füze saldırısında (sonradan ortaya çıkan görüntü ve bilgilere göre) onlarca Amerikan askeri ölmesine rağmen, Trump, "her şey normal" açıklamasını yapmış ve kayıplarının olmadığını bildirmişti.

Libya'da mücadele eden TSK mensuplarının Hafter gibi bir eşkiya tarafından vurulduğu ve kayıpların olduğu bilgisini "ajitasyon" ile sosyal medyada servis etmek kime hizmettir?

Bu bilgileri, teyit edilmemiş olmasına rağmen paylaşan sosyal medya kullanıcılarının hesaplarının birileri tarafından hacklenmesini, yeniçağ gazetesi büyük bir operasyon yapıldı şeklinde okuyucularına duyurdu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.