İzolasyonlu sedyeler yurt çapında dağıtılmaya başlandı, ilk durak Tekirdağ Süleymanpaşa

İzolasyonlu sedyeler yurt çapında dağıtılmaya başlandı, ilk durak Tekirdağ Süleymanpaşa

İzolasyonlu sedyeler yurt çapında dağıtılmaya başlandı, ilk durak Tekirdağ Süleymanpaşa oldu. Peki nedir bu "negatif basınçlı izolasyonlu sedye" ?

Koronavirüs ile mücadele için alınan tedbirlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez Tekirdağ'da 20 izole sedye kullanılmaya başlandı. Bu sedyeler hasta ve doktor arasındaki teması sıfıra indirecek.

Koronavirüs ile mücadele süresinde şifa dağıtırken hasta olmasınlar. Hastaya hemen müdahale edebilsinler diye "izole sedyeler" yapıldı.

Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesi, virüs ile mücadele eden sağlıkçılar için hayati öneme sahip izole sedye kabini geliştirdi.


Kabinler sayesinde sağlıkçılar hastaya temas etmeden müdahale edebiliyor.


20 adet izole kabin Tekirdağ’daki çeşitli hastanelere dağıtıldı. Uygulamanın diğer hastanelerde de faaliyete geçmesi bekleniyor.

İZOLASYONLU NEGATİF BASINÇLI SEDYE NEDİR?

'Negatif basınçlı izolasyon sedyesi' ilk kez dünyada Ebola salgını gündem olduğu sıralarda, ardından da MERS ve SARS salgınları sırasında kullanılmıştı.

Negatif basınçlı enfekte kontaminasyon hasta sedyesi adı verilen bu sistem, dış ortamdan izole edilmesi gereken vakalarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Bu sedye kabaca üç parçadan oluşmaktadır. Her ambulansın sedyesiyle uyumlu bir şekilde kullanılabilir. İçerisine bir vaka yerleştirildiği zaman, hastanın teneffüs ettiği hava, ekipmanın hepa-filtre sistemi çalıştırılarak süzülerek akım cihazı yardımıyla dış ortama atılır.

Böylece içeride bulunan hastada eğer bulaşıcı bir hastalık varsa hava yoluyla bunun dışarıya bulaşmasının önüne geçilir. Sedyenin çadır kısmı fermuarı sayesinde komple açılabilir. Vaka ve vaka için kullanılacak tüm ekipman ve malzeme tek seferde içeriye yerleştirilebilir. Fermuar kapatılarak bu aşamadan sonra vaka ilgili merkeze ulaştırılana kadar katiyen fermuar açılmaz. Sedye içerisindeyken hastaya bir müdahale yapılması gerekirse, değiştirilebilir eldiven aparatlı bölmelerinden sağlık ekipleri tarafından müdahaleyi gerçekleştirilebilir.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

İnsanlık tarihinin en büyük pandemilerinden biriydi; İspanyol Gribi

İnsanlık tarihinin en büyük pandemilerinden biriydi; İspanyol Gribi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.