Jandarma'da FETÖ depremi! FETÖ ile mücadele biriminde FETÖ'cü çıktı

Jandarma'da FETÖ depremi! FETÖ ile mücadele biriminde FETÖ'cü çıktı

Jandarma Genel Komutanlığı karargahındaki Albay Mehmet Aydın, FETÖ ankesör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmıştı. 

Jandarma Genel Komutanlığı karargahındaki 'FETÖ’yle mücadele biriminin başındaki Albay Mehmet Algın, Ankara’da yürütülen FETÖ ankesör soruşturması çerçevesinde gözaltına alındı. 

Sorgusunda 'FETÖ’yle ilgili bilgiler verip itirafçı olan Albay Algın, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Albay Algın’ın, genel komutanlığın 2018 yılı atamaları kapsamında İstihbarat Başkanlığı’nda (C) Şube Müdürü olarak görev yaptığı, ancak durumunun ortaya çıkması sonucunda başka birime atandığı anlaşıldı. 

FETÖ İLE MÜCADELEDE BİRİMİNDE FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI 


'FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki “gizli” teşkilatlanmasını sağlayan ankesör soruşturmaları çerçevesinde MİT önemli bir operasyon gerçekleştirdi. 

Kuruma ulaşan bir bilgiyi değerlendiren MİT Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı karargahında “çok kritik ve gizli” görevdeki bir subayın ankesör kapsamında olduğunu tespit etti.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen adli soruşturma çerçevesinde, Jandarma Genel Komutanlığı teşkilatının kalbi olarak tanımlanan İstihbarat Başkanlığı bünyesindeki İstihbarat Dairesi (C) Şube Müdürü olan Albay Mehmet Algın’ın ankesör sistemi üzerinden 'FETÖ’yle bağının olduğu tespit edildi. 

MİT ve savcılığın yapılan tespitleri Jandarma Genel Komutanlığı’na bildirmesi sonrasında Albay Algın görevden alınarak Teknik ve Yardımcı Branşlar Eğitim Merkezi Komutanlığı’na geçici olarak atandı. Bu atamanın ardından 'FETÖ’nün mahrem imamlarıyla telefon teması kurarak örgüt içinde yer aldığı belirlenen Algın, Nisan ayındaki FETÖ ankesör operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

İTİRAFÇILIKTAN SERBEST KALDI 


Emniyet’teki sorgunun ardından savcılığa çıkartılan Albay Algın, örgütle ilgili önemli bilgiler verdi. Savcılık, itirafçı olan Albay Algın’la ilgili geçen hafta özel iddianame hazırladı. İddianamede, Algın’ın 'FETÖ’yle ilgili aktardığı bilgilere yer verilirken, şüpheli albay itirafçılıktan yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ itirafçısı Albay Algın’ın 17-25 Aralık sürecinden sonra 2014 yılı atamalarında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü olarak görevlendirildiği, bir yıl sonra Diyarbakır İl Jandarma Komutan yardımcısı olduğu anlaşıldı.
 
Algın, 2018’den itibaren bu görevde 3-4 ay çalışan Algın, hakkında yapılan tespit sonrasında bu görevden alınarak son görev yerine geçici olarak atandı.

Jandarma teşkilatında 'FETÖ’yle mücadele eden birimin başındaki subayın 'FETÖ’den gözaltına alınmasıyla gündeme gelen konu üzerine özellikle merkezdeki karargahta görev yapan subaylar içinde halen ne kadar FETÖ’cü olduğunun tam bilinmediği öne sürülüyor. 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.