Jandarma'da istifa depremi

Jandarma'da istifa depremi

Türkiye'nin geçtiği kritik dönemde bazı generallerin yeni görev yerlerini tenzili rütbe olarak addederek istifalarını vermesine ilişkin olayda yeni bilgilere ulaşıldı.

Türkiye'nin geçtiği kritik dönemde bazı generallerin yeni görev yerlerini tenzili rütbe olarak addederek istifalarını vermesine ilişkin olayda yeni bilgilere ulaşıldı.

Bu bilgilere göre bazı istifalar yakında işleme konacak. Ayrıca bazı albayların da benzer gerekçelerle emekliliklerini istedikleri bilgisini veren kaynaklar Jandarmada da önemli görev değişimleri beklediklerini söylediler.

Bazı generallerin YAŞ kararları sonrası emekliliklerini istemelerine ilişkin bilgi veren kaynaklar, bu konuda sürecin kesinleşmesine dair yorum yapmaktan kaçınsa da şunları söyledi:

"Bir süredir YAŞ sonrası bazı kritik konumda bulunan generallerin terfi edememekten çok atandıkları yeni yerlerle ilgili tenzili rütbe olarak gördükleri iddiasıyla ilgili olarak hoşnutsuz oldukları konuşuluyordu. Ancak devlete hizmet nerede olursa olsun özellikle bu kadar kritik bir dönemde daha büyük bir önem arzediyor. Bahse konu generallerin emeklilik dilekçelerinin bazılarının önümüzdeki günlerde işleme konması sürpriz olmayacaktır. Bununla birlikte bazı albayların da benzer gerekçelerle emeklilik dilekçesi verdiklerini de duyduk.

tsk-007.jpg

Ancak dediğimiz gibi Türkiye'nin iç ve dış güvenlikle ilgili yaşadığı hassas dönemde sonuç ne olursa olsun komuta ile birlik sevk ve idare konularında zaafiyet yaratmamak amacıyla gecikmeksizin atamaların yapılabileceğini görebiliriz. Önümüzdeki günlerde ayrıca, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı'nda da önemli görev değişimleri olabilir. Bunları da görmek lazım."

 

 

 


SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:SuperHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.