Kabine'de deprem! Mehmet Şimşek istifa etti

Kabine'de deprem! Mehmet Şimşek istifa etti

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde hareketli saatler yaşanıyor. İşte ayrıntılar;

Ankara kulislerinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiaları konuşuluyor.

İstifanın Başbakan Binali Yıldırım'a iletildiği ileri sürülürken, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bilgilendirildiği ifade edildi. Tayyip Erdoğan, partisinin son MYK toplantısında ekonomi yönetimine sert eleştirilerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ekonomi yönetimine yönelttiği sert eleştirilerin ardından Ankara kulislerinden önemli bir iddia konuşulmaya başlandı.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Şimşek'in istifasını Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiği iddiası kulislerde konuşuluyor. Ancak Yıldırım’ın devreye girerek bu girişimi önlediği, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildiği iddia edildi.

Şimşek’in de son üç günden beri kamuya açık programlar yapmayarak, sessiz kalmasının eleştirilerden kaynaklandığı dile getirildi. MYK’da yapılan değerlendirmelerin ardından ilgili bakanlara, faizlerin aşağı çekilmesiyle ilgili çalışma yapmaları talimatı verildiği öğrenildi.

‘ARKAMDAN İŞ ÇEVİRİYORLAR’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerini AK Parti’nin son MYK toplantısında da sürdürdü.

Tayyip Erdoğan, “Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurtdışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler” ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK toplantısında yaptığı sert açıklama;

BU NASIL TEK ADAMLIK

“Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekci de oradaydı. Sonra ben yurtdışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bağımsızmış... İyi de onların aldığı kararın bedelini biz ödüyoruz. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler. Ekonomi konusunda bazı arkadaşlarımızın açıklamaları çok yanlış. Ekonomik göstergelere bakıyorsunuz en az 50 gösterge olumlu yönde gelişiyor, ama onlar sıkıntılı olan bir iki başlık üzerine konuşuyorlar. Bu büyük terbiyesizlik. Ben sürekli faizlerin aşağı çekilmesi konusunda uyarıyorum. Toplantılarda tamam diyorlar, ama aksi yönde faiz düzenlemesi yapıyorlar. Böyle saygısızlık olur mu?”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.